Günlerdir Ankara’da bir dedikodu dolaşıyor. Yanıtı aranan soru şuydu: Perşembe günü ABD’ye gidecek olan Başbakan Erdoğan Pensilvanya’da Fethullah Gülen’le görüşecek mi görüşmeyecek mi?

Perşembe günü Beyaz Saray’da olacak Başbakan’ın programının bir gün öncesi ve sonrası boş görünüyordu. Konuyla ilgili bugün Milliyet yazarı Aslı Aydıntaşbaş da bir yazı kaleme aldı.

Erdoğan’ın görüşme ihtimalinin çok düşük olduğunu söyleyen Aydıntaşbaş şöyle yazdı:

Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına

“Ankara’dan edindiğim izlenim, şu aşamada ne Erdoğan’ın Pensilvanya’ya, ne de Gülen’in Erdoğan’ı görmeye Washington’a gitme olasılığı yok.”

Odatv’nin Başbakanlık kaynaklarından edindiği bilgiye göre; bu görüşme gerçekleşecek. Evet, Başbakanlık’a yakın güvenilir kaynaklar, Erdoğan’ın gizli ajandasında bu görüşmenin net bir şekilde yer aldığını doğruluyor.

Yani Erdoğan ve Gülen ABD’de bir araya gelecek. AKP-Cemaat kavgasının çok konuşulduğu bugünlerde; görüşmenin içeriğinin ne olacağı ise şimdilik bilinmiyor. Bu görüşme ile birlikte Tayyip Erdoğan ve Fethullah Gülen’in uzun süredir aracılar ile konuştukları birçok konuyu yüz yüze görüşeceği gelen bilgiler arasında.

Editör: TE Bilisim