MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık sistemini değerlendirdi. "Bu konu sıradan bir teori olayı değildir. Teorinin pratikle uygulama bütünleşme olayıdır. Bu konuşulmaz, yaşanır. Ben bunu aynı zamanda yaşadığım için anlatıyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda muhtarlarla bir araya geldi. Muhtarlara seslenen Erdoğan, başkanlık sistemini değerlendirdi. Erdoğan, "Yapılanmaya olan ihtiyaç her geçen gün daha çok ortaya çıkıyor. Eski Türkiye’nin kurallarıyla bu dönüşümü tamamlayamayız. Bunun için köylü bir değişime ihtiyacımız var. 7 Haziran seçimlerinin bunun için fırsat olduğuna inanıyorum. Ben yeni Türkiye için yeni Anayasa’ya ve Başkanlık Sistemi’ne ihtiyacımız olduğunu düşünüyor ve bunu her vesileyle ifade ediyorum. Kardeşlerim başkanlık sistemi bizim milletimizin yabancısı değil. İpe un serdiler. Netice almak değildi dertleri. Orada da başkanlık sistemiyle ilgili hazırlanmış, çalışılmış bir teklifimiz vardı. Çünkü artık mevcut gömlek bu vücuda dar geliyor. Esasen Cumhuriyet kurulduğundan beri bu tartışma yapıla gelmiştir. Ancak Gazi Mustafa Kemal’den beri Özal, Demirel, Erbakan, Türkeş dâhil hiç kimsenin bu değişimi gerçekleştirmeye ya zamanı ya da gücü yetmemiştir." dedi.

"BAŞKANLIK SİSTEMİ BENİM ŞAHSİ BİR ARZUM ASLA DEĞİLDİR"

Başkanlık Sistemi’nin Türkiye’nin vizyonu için gerekli olduğunu belirten Erdoğan, şöyle konuştu: "Biliyorsunuz Türkiye’nin halkın oyuyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanlığı için vazifeye talip olurken. Yeni Türkiye yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi ihtiyacını meydanlarda açıkça ifade etmiştim. Milletim bana yüzde 52’lik desteği bana bu şartlar altında vermişti. Bugün benim bu talebimi dile getirmem asla günlük siyasete müdahale etmem herhangi bir partiye entegre olmam anlamına gelmiyor. Ülkemiz şartlarında böyle bir değişimi ancak 400 civarında milletvekiliyle iktidara gelen bir parti yapabilir. Ben bunu söylüyorum. Başkanlık sistemi benim şahsi bir arzum asla değildir. Başkalığa seçilen kişinin nihayetinde bu sistemde seçilen kişinin görev süresi, kaç defa seçilebileceği hepsi belli olacak. Benim bu konudaki ısrarımın sebebi Türkiye’nin 2013 hedeflerine de, 2053 ve 2071 vizyonuna da anca bu şekilde ulaşılabileceğine inanıyor olmamdandır."

Erdoğan, Başkanlık Sistemi’nin sıradan bir teori olayı olmadığını söyledi. "Bu konu sıradan bir teori olayı değildir. Teorinin pratikle uygulama bütünleşme olayıdır. Bu Konuşulmaz bu yaşanır. Ben bunu aynı zamanda yaşadığım için anlatıyorum. Bugün G-7’nin de G-20’ülkelerinin de önemli bir bölümü de başkanlık ya da yarı başkanlık sistemiyle yönetiliyor. Ya bu adamlar akılsız mı? Bunlar şimdi en ileri olan ülkeler, bunlar niye acaba başkanlık sistemiyle yönetiliyor. Geri kalmış ülkelere de baktığınız zaman da orada da rastgele şeyler görürsünüz. Dünya çapında da Başkanlık Sistemi diğer tüm yönetim sistemlerinden daha yaygın, daha işlerliği olan bir sistemidir. Başkanlık sisteminden diktatörlük anlayanlar, padişahlık imparatorluk anlayanlar her şeyden önce kendi milletine veya kendi milletlerine güvenleri olmayanlardır. O zaman Amerika’da şuanda diktatörlük mü var. Konuşulduğu zaman ne deniliyor: dünyanın en ileri demokrasi ülkesi Amerika'dır. En ileri ekonomi orada. Peki şuanda Fransa’da diktatörlük mü var, yarı başkanlık var. Meksika’da, Arjantin’de, Brezilya’da diktatörlük mü var. Buyurun oralar şuan bizim beraber yürüttüğümüz ülkeler. G-20’reki 10 ülkeye baktığımız zaman hiçbirinde şuan öyle bir şey göremezsiniz. Böyle bir gidişe milletimiz inanıyorum ki izin vermez." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim