Fotoğrafta ucuz ıstakoz kuyruğundaki yerel halkı görmektesiniz Fotoğrafta ucuz ıstakoz kuyruğundaki yerel halkı görmektesiniz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar Büyük Çamlıca’ya yapılan caminin altında İslam eserleri müzesi açılacağını söyledi. Erdoğan, “İstanbulumuzdaki bu açığı bu vesileyle de orada kapatmış olacağız.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam Kültür ve Sanat Platformu’nun düzenlediği, ‘Kelam’dan kaleme büyük buluşma’ isimli klasik sanatlar sergisinde Mehmet Çebi koleksiyonunun açılışına katıldı. Büyük Çamlıca’ya inşa edilen camiyle ilgili açıklama yapan Erdoğan, “Adı Büyük Çamlıca camii olmayacak ama inşa edilmekte olan caminin altında dev bir İslam eserleri müzesi kuruyoruz. Ona göre projelendirme yapıldı. İstanbulumuzdaki bu açığı bu vesileyle de orada inşallah kapatmış olacağız. Buraların bir çekim alanı haline, özellikle bu eserlerle gelmesinin gereğine inanıyorum.” diye konuştu.

Bazı ülkelerde 50 milyon, 100 milyon, 150 milyon hatta 300 milyon çeşit kitap olan kütüphaneler olduğunu söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti: “Şu anda biz de öyle zannediyorum ki aldığım bilgilere göre herhalde en büyük kütüphane Ankara’daki Milli Kütüphane’yi söylüyorlar bana 1,5 milyon. Daha büyüğü yok. İnşallah şimdi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde (Cumhurbaşkanlığı Sarayı) 5 milyon çeşit kitabı olan bir kütüphanenin projelendirmesini bitirdik. İnşasına başlayacağız. Ve bu vesileyle 24 saat halkına açık bu tür kütüphaneleri inşa etmek suretiyle kitaba olan sevginin, ilginin, başarılabilmesi, bu zemini hazırlama görevini devlet olarak bizim yerine getirmemizin gereğine inanıyorum. Bu zemini hazırlayacağız ki gençliğimize, nesillerimize karşı olan görevimizi yaptık diyebilelim.”

Mehmet Çebi, sergi açılışını yapan Erdoğan’a bir tablo hediye etti.

Editör: TE Bilisim