Fotoğrafta ucuz ıstakoz kuyruğundaki yerel halkı görmektesiniz Fotoğrafta ucuz ıstakoz kuyruğundaki yerel halkı görmektesiniz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yine üç çocuk tavsiyesinde bulundu. Rızkı verenin Allah olduğunu belirten Erdoğan, “Hiç endişe etmeye gerek yok. Bakıyorsunuz Anadolu’dan bir çok örnek verebiliriz. 7 tane kardeş 7’si de tahsilini yapmış. Zengin bir aile değil, bizdeki milyarderlere bakıyorsunuz bir iki çocuğu var. Bu işin para ile pulla alakası yok.” dedi.

Erdoğan, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda ‘Zümrüdüanka Yeşilay’ın Enleri’ programına katıldı. Sigara ve alkol kullananlar üzerinde ciddi bir mahalle baskısı kurulması gerektiğini ifade eden Erdoğan, “Sigara içenin ayıplandığı, uyuşturucu kullananın adeta hasta muamelesi görüp derhal tedaviye alındığı bir toplumsal ortamı hep birlikte tesis etmeliyiz. Sigara içmenin demokrasiyle, insan haklarıyla ve farklılıklara saygı ile bir ilgisi yok. İnsan haklarına sigara içilmesine göz yumarak değil sigara içilmesine engel olarak riayet edilir. Düşünün bir evde beyefendi sigara içiyor ve hanımefendi içmiyor. Ya da tam tersi olabilir. Şimdi burada içen içmeyen meselesinde bakıyorsunuz ki hanımefendi bir zulme uğruyor. Bunlara karşı ortak bir tedbiri almamız gerekiyor.” diye konuştu.

Alkolün yaygınlaşması konusunda endişesinin olduğunu belirten Erdoğan, “Tüm bu kötü alışkanlıklar bir diğerini besleyen, biri diğerini doğuran bir felaketler zincirinin halkaları gibidir. Hepsi ile top yekun mücadele etmezsek sağlıklı nesiller yetiştiremeyiz. Artık görüyorsunuz nüfusumuzda maalesef yaşlanma artıyor. Genç kuşaklar noktasında bir azalmamız var. Bu neyi gösteriyor? Artık sıkıntı başladı. Hele hele yüzde ikinin altına düştüğü zaman bu bizim için tehlike zilleri demektir.” ifadelerini kullandı.

Üç çocuk tavsiyesini yenileyen Erdoğan rızkı verinin Allah olduğunu ifade etti. Erdoğan şunları dile getirdi: “Bir olur garip olur. İki olur rakip olur. Üç olur dengi olur. Dört olur bereket olur, gerisi Allah kerim demek lazım. Efendim ama nasıl bakacağız? Kusura bakmayın rızkın sahibi ne sizsiniz nede biziz. Hiç endişe etmeye gerek yok. Bakıyorsunuz Anadolu’dan bir çok örnek verebiliriz. 7 tane kardeş 7’side tahsilini yapmış. Zengin bir aile değil bizdeki milyarderlere bakıyorsunuz bir, iki çocuğu var. Bu işin para ile pulla alakası yok.”

'İNSAN NEFSİNE YENİK DÜŞERSE SONU FELAKETE GİDER'

Çocuklarımıza iyi örnek olmamız gerektiğini ifade eden Erdoğan, “İnsanlar nefislerine mahkum olursa yani kötü alışkanlıkların esiri olursa sunu felakete gider. Nefsine hakim olan kendini kötü alışkanlıklardan uzak tutan ise selametle yoluna devam eder. Biz evlatlarımızın kafaları ile birlikte kalplerini de beslemeliyiz. Bugün bakıyorsunuz ilkokul çağındaki bir çocuğun ağzında sigara var. Orta okuldaki bir çocuk alkolle tanışmış. Lise çağındaki çocuk uyuşturucu ile hemhal. Bu ne demektir biliyor musunuz? Bu çocuklara doğru ve yanlışın; haram ve helalin; faydalı ile zararlının ölçüsü ve kriteri verilmemiş demektir. Ölçünün olmadığı yerde savrulma kaçınılmazdır. Biz önce çocuklarımıza doğru ve yanlışı en güzel şekilde öğreteceğiz sonra buna uyup uymadıklarını en sıkı şekilde takip edeceğiz. Tabi her şeyden önce kendimiz onlara örnek olacağız.” şeklinde konuştu.




Editör: TE Bilisim