Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2009 yılında katıldığı Davos toplantılarında görüştüğü dönemin IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn’a ‘hovarda’ dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde 23. MÜSİAD Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Kurulda konuşma yapan Erdoğan, başbakanlığı döneminde Türkiye’nin IMF ile ilişkilerine değindi. Erdoğan, “Eğer bugün Türkiye’yi IMF’nin baskısından kurtarmışsak, bilesiniz ki verdiğimiz bu kavga ile bunu başardık. Hala IMF’nin sultası altında kalmayı arzu edenler de var bu ülkede. Bizzat –ki Davos’a son gidişimdi o- Davos’a son gidişimde hani malum bir IMF Başkanı vardı ya… Hovarda! Onunla bir görüşmemiz olmuştu. Dedim ki ‘sis bize mali bir destek mi vereceksiniz? Yoksa bize idari siyasi proje mi vereceksiniz?’ Eğer mali destek verecekseniz verin. Ülkemizi yönetmesinin biz biliriz. Para noktasında da alacağınızı hazırladığımız taksitler içerisinde Türkiye size şakır şakır öder. İşlerine gelmedi. Dedik ki ‘bizim idari ve siyasi yapımızla biz sizden nasihat alamayız’ Almadık ve 23,5 milyar doları da biz bunlara tıkır tıkır ödedik, işi bitirdik. Şimdi bizim bunlara borcumuz falan yok. Şimdi onlar bizden borç istiyor. ‘İhtiyacımız olursa bize 5 miyar dolar borç verir misiniz?’ diyorlar. Başbakanlığım döneminde verebileceğimizi söylemiştim. Herhalde şimdi onlar da talep etmiyorlar.” ifadelerini kullandı.

‘BEN ŞU ANDA HERHANGİ BİR SİYASİ PARTİNİN GENEL BAŞKANI DEĞİLİM’

Kendisinin şu anda herhangi bir siyasi partinin genel başkanı olmadığını söyleyen Erdoğan, “Ama sorumluluk makamında olan bir cumhurbaşkanıyım. Cumhurun başkanıyım. Gördüğüm yanlışlar varsa, bunları uyarma gibi de bir görevim var. Bu benim tarafsızlığımın da gereğidir. Tarafsızlığım zaten bunu gerektirir. Orada da bakıyorsunuz ki bir cinayet var, seyir mi edeceğiz? Yoksa müdahale mi edeceğiz. Müdahale etmeye mecburuz.” diye konuştu.

Türkiye’nin yüzde 6-7 büyüme sağlayacak bir potansiyele sahip olduğunu savunan Erdoğan, “Bunu başarırsak ilk 10 arasına gireriz. İçeride ve dışarıda birileri bunu engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Ülkemizde son yıllarda demokrasiye yönelik her saldırı aynı zamanda ekonomiyi hedef alıyor. Gezi olayları başladığında ne dediler. ‘Ekonomiyi durduralım’ dediler. Bunların mensuplarından bazıları önlükler takarak yürüdüler. Şimdi de bazı özel mahfillerde, hep bunların haberleri bize geliyor, kadeh tokuşturuyorlar, ‘iktidar partisinin iktidarı kaybı yakındır, şerefine’ diyorlar. Bu millet size bu kadehleri tekrar tattırmayı nasip etmeyecek.” şeklinde konuştu.

Gezi olayları sırasında faiz lobilerine nasıl çalışıldığını anlattıklarını söyleyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Faiz lobileri o malum kurumların içerisinde var mı? var. Oradan çok ciddi bir gücü devşiriyorlar mı? devşiriyorlar. Maalesef buna hizmet edenler kim olursa olsun ben onlara iyi nazarla bakmıyorum. Çünkü ben şuna inanıyorum; faiz hiçbir zaman benim ülkemin yararına olmamıştır, olmayacaktır. Amerika bu işi hiç bilmiyor mu? Batı bu işi hiç bilmiyor mu? Japonya bu işi hiç bilmiyor mu? Bunlar eksi faiz uygulamasını yaparken bize ne oluyor da komisyonlara baktığımızda 15, 16, 17, 18’lere kadar çıkıyoruz? Bu ülkede yatırım olur mu soruyorum sizlere? Hangi mantık, hangi anlayış kalkıp da biz faizi artıralım diyerek bunun kovalayanı oluyor. Tabi diyeceksiniz ki ‘Sayın Cumhurbaşkanım siz bu işin başındaydınız’. Ağlarım, ağlatamam/Hissederim, söyleyemem/ Dili yok kalbimin ondan bu kadar bizarım… Derdimiz bu!”

Eski IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, Şubat 2012'de Fransa’nın Lille şehrinde “şirket kaynaklarını kötüye kullanmak” ve “fuhuşa ortaklık etmek” iddiasıyla gözaltına alınmıştı.



Editör: TE Bilisim