Lapseki Öğretmenevi’nde ‘Önce Sağlık’ sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında beyaz ekmek tüketimi kaldırıldı.

Her gün yaklaşık 200 kişilik yemek çıkan ve yaklaşık 140 öğrencinin yemek yediği öğretmenevinde bundan sonra beyaz ekmek tüketilmeyecek.

İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!

Uygulamanın ilk gününde öğrencilerle yemek yiyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kocabaş, uygulamayla ilgili, “Tam buğday unundan yapılmış ekmek tüketilmesi uzmanlarca öneriliyor. Bu nedenle ‘önce sağlık’ diyerek beyaz ekmek tüketmiyoruz.” dedi.

Öğretmenevi Müdürü Ertuğrul Saygın ise yemek yiyenlerin tam buğday unundan yapılmış ekmekleri beğendiğini ifade ederek, “Önümüzdeki günlerde masalarımızdan tuzu da kaldırmayı düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz günlerde ise Recep Tayyip Erdoğan, AKP’nin grup toplantısında yaptığı konuşmada şunları söylemişti:

“Artık beyaz undan ekmek dönemini de kapatıyoruz. Artık buğdayın orijinalinden üretilen un, kepekli un dediğimiz neyse, bundan ekmeğimizi üretelim. Zira gıda, vitamin orada. Biz bunu bırakıyor, bütün vitamini çıkarıyoruz. Neymiş, beyaz un parlakmış. Buna aldanmayacağız. Batı bunu anladı, bizi geçmiş durumda. İnşallah biz de bu açığı süratle kapatacağız.”

Editör: TE Bilisim