Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ın kalıp, ayrıldığı otele saldırıda bulunan ve iki polisi şehit ederek kaçan FETÖ/PDY terör örgütü üyeleri darbeci, suikastçi askerlerden Binbaşı Taner Berber ile astsubaylar İlyas Yaşar ve Gökhan Güçlü yol kontrolü sırasında Çetibeli mevkiinde yakalandı. Firari 4 darbeci, suikastçı asker de Habertürk'ün canlı yayındayken yakalandı. Yakalananların menfezde alınan ifadesi ile birlikte firari 10 kişinin daha yerinin belirlendiği bildirildi.

Marmaris' te yakalanan askerler arasında Çiğli Ana Jet Üssünün imamı Paşa lakaplı Zekeriya Kuzu' nunda olduğu bildirildi.

Otostop Yaparken Yakalandılar!

Darbeci suikastçi timden 7 askerin otostop yaparken, devriye gezen jandarma ekipleri tarafından fark edildiği öğrenildi. Darbeci askerlerden 3'ü jandarma tarafından yakalanırken, 4 darbeci suikastçi askerin ormanlık alana doğru kaçtıkları bildirildi. Kaçan darbeci askerleri yakalamak için ormanlık alanda başlatılan operasyon havadan ve karadan yapıldı.

Habertürk Yayınında Yakalandı

FETÖ/PDY terör örgütü üyesi bir darbeci, suikastçı asker de HABERTÜRK TV'nin canlı yayını sırasında yakalandı. Yakalanan asker resmi araçla güvenlik güçleri tarafından götürüldü. Diğer FETÖ/PDY üyesi 3 darbeci, suikastçı asker daha saklandıkları menfezden çıkarıldı.

Dün akşam saatlerinde bir ihbarın gelmesi üzerine Bodrum Göltürkbükü ve Cennet Koyu'nda operasyon düzenlenmiş ancak firari darbeci suikastçi askerlere yönelik bir ize rastlanmamıştı.

Bodrum Yalıkavak'ta Askeri Helikopterler

Edinilen bilgiye göre, bu çerçevede Bodrum Yalıkavak'ta askeri helikopterler bugün havada dolaşmaya başladı. Marinadaki teknelere bugün yasak getirilirken, teknelerin marinadan ayrılmasına izin verilmiyor.

Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit

 
(Kaynak: Haber3Hilal)


Editör: TE Bilisim