Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Erdoğan, “Ankara’ya gelişinin yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal’i ve İstiklal Savaşı’nın tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Gazi Mustafa Kemal'in, 27 Aralık 1919’da Heyet-i Temsiliye üyeleriyle birlikte Ankara’ya gelişi, İstiklal Savaşı’nın önemli dönüm noktalarından birini teşkil etmektedir. Bu süreçte atılan tarihi adımların akabinde Ankara, milli mücadelenin sevk ve idare merkezi olma konumuyla, aziz milletimizin kaderinin şekillenmesinde tarihi bir misyon yüklenmiş, stratejik kararların alınmasına, devletin temel kurumlarının kuruluşuna ve Cumhuriyet’in ilanına ev sahipliği yapmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Ankara’nın, geçen zaman zarfında ülkenin ve milletin büyüklüğüne yakışır bir ilerleme gösterdiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Bağımsızlık Savaşı’nın kesin bir zaferle neticelenmesiyle birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi, Ankara’ya Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti olma onurunu yaşatmıştır. Bu onuru layıkıyla ve hakkıyla taşıyan başkent Ankara, geçen zaman zarfında ülkemizin ve milletimizin büyüklüğüne yakışır bir ilerleme göstermiş, hepimizi gururlandıran modern bir çehreye kavuşmuştur. Tarih, kültür ve medeniyet şehri Ankara’nın, bu vasıflarını koruyacağına, istikrar içinde büyüyen, gelişen ve her alanda muazzam başarılara imza atan ülkemizin dinamik başkenti olarak geleceği en güçlü şekilde kucaklayacağına inanıyorum. Bu düşüncelerle, Ankara’ya gelişinin yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal’i ve İstiklal Savaşı’nın tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyor, tüm Ankaralıları en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

Editör: TE Bilisim