Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın,Paris’teki Kürdistan Enformasyon Bürosu’nda öldürülen 3 kişiden birisiyle düzenli olarak görüştüğünü yönündeki açıklamasını sert bir dille eleştirdi. Başbakan Erdoğan, “Fransa Devlet Başkanı bu terör örgütü mensuplarıyla neden görüştüğünü, ne görüştüğünü, hangi tasarım dahilinde bu teröristlerle iletişim halinde olduğunu derhal, Fransız, Türkiye ve dünya kamuoyuna açıklamalıdır.” dedi.


Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) 8. Olağan Kurulu Çırağan Sarayı’nda başladı. Genel kurula Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve diğer yetkililer katıldı.

Genel Kurul'un açılışında konuşan Başbakan Erdoğan, Zonguldak’ta yaşanan metan gazı faciasında hayatını kaybedenlere baş sağlığı diledi.

Konuşmasının bir bölümünde Afrika’ya gerçekleştirdiği ziyarete değinen Erdoğan, Afrika’da geçmişte yaşanan sıkıntıları hatırlatarak, "Sömürgeciler Afrika kıtasına geliyor. Büyük bir açgözlülük içinde ne bulurlarsa acımasızca alıp götürüyorlar. Elmas altın diğer madenleri götürüyorlar uzaklara kadar. Kıtanın altını boşaltmakla tatmin olmuyor. Üzerinde yaşayan insanları da köleleştirmek suretiyle gemilerle ülkelerine götürüyorlar. Gerçekten büyük acılar, dramlar yaşandı. Afrika’nın kara bir tarihi var. Keyfice açgözlülükle Afrika’yı kuruttular. ” dedi.

Türkiye’nin kendi iktidarlarında önemli bir noktaya geldiğini dile getiren Erdoğan, “Eğer güveni sağlayamazsanız ekonomide başarıyı elde edemezsiniz. Yolsuzlukla mücadelede büyük başarılar elde ettik. Türkiye’yi 2023 yılı için ilan ettiğimiz hedeflere ulaştırmakta kararlıyız. Göreve geldiğimizde toplanan vergi devletin faiz giderlerini karşılamakta zorlanıyordu. Topladığımız vergiden faiz giderlerini oranladığımızda yüzde 15-16. 16 bin kilometre bölünmüş yol yapıyorsak bu imkanlarla yapıyoruz. Hiçbir ülkede böyle bir sosyal devlet anlayışını göremezsiniz. Hamd olsun Türkiye bunu başardı. Sadece Güneydoğu ve Doğu 36 kat trilyon eski rakamla söylüyorum bu bölgede yatırım yaptık. Bu milletin evladı bu adımlarla özgüvenini kazandı. Gelecek çok daha farklı olacak.” şeklinde konuştu.

'BASKI VE ASİMİLASYON BİZ DE 28 ŞUBAT'TA YAŞADIK AMA ŞİDDETE TEVESSÜL ETMEDİK'

Konuşmasında terör sorununa da değinen Erdoğan şunları söyledi: “Millet için ıstırap kaynağı olan nice mesele bir daha açılmamak üzere kapandı. Türkiye’de her anlamda çok farklı süreci başlattık. Türkiye terör meselesi ile meşgul olarak yoluna devam etmekte güçlük çekti. Terör en başından itibaren Türkiye’nin güçlenmesinin önünde engel olmuştur. Terör hiçbir zaman hedefine ulaşamadı, ulaşamayacaktır. Terör, Kürt kardeşime acıdan başka hiçbir şey vermedi. Hak ve özgürlükler genişletilmişken terör hiçbir şekilde makul mantıklı gösterilemez. Kürt kardeşim devletin en üst kademesinde yer almıştır. Bölücü terör örgütünün uzantıları da parlamentoda yer almıştır.

28 Şubat döneminde mütedeyyin çevrelerin baskı ve asimilasyon yaşadığını ancak hiçbir zaman şiddeti yöntem olarak akıllarından geçirmediklerini aktaran Başbakan Erdoğan, "İşadamları olarak sizler 28 Şubat’ı doğrudan muhatap olarak yaşadınız. Kredi alamadınız. Karalandınız. Hiçbir zaman sizler şiddete hukuksuzluğa tevessül etmediniz. Hamd olsun farklı bir konuma geldiniz. Şiddet fikrine güveni olmayanların yöntemidir. Şiddet arkasında halkın hayır duası olmayanların yöntemidir. Tamamen kardeşlik hisleri ile terörü sona erdirmek için ciddi adımlar attık. Güneydoğu Anadolu’yu dolaşıyorum. Gittiğim her yerde ‘olağanüstü hali kaldırın’ deniyordu. Kültürel noktada bazı talepler geldi. Bölücü terör örgütü buralardan nemalanıyor. Elde etmek istediği birçok şeyler var. Bu süreçte hep yalnız bırakıldık. Özellikle dikkat edin, yazılı ve görsel medya bu konuda bu mücadelede gerekli desteği vermemiştir. Adeta bunların propagandasını yapmıştır. Attıkları başlıkla buna destek vermişlerdir. Hala devam ediyorlar.”

'FRANSA CUMHURBAŞKANI TERÖRİSTLE NE GÖRÜŞTÜĞÜNÜ AÇIKLAMALI'

Terörlü mücadele konusunda hiçbir zaman muhalefettin bekledikleri desteği göremediklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, "Milli birlik ve kardeşlik projemizi hazırlarken çeşitli sivil toplum grupları ile bu çalışmaları yaparak böyle yola çıktık. Milli birlik projemize ‘ihanet’ diyecek kadar haddini bilmeyenler çıktı. Sadece çamur at, izi kalsın. Mantık bu. Vatandaşım bütün bunlara rağmen bunlara prim vermiyor. Biz samimiyetle bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu sıkıntıyı er veya geç Allah’ın izni ile aşacağız."

Fransa'da PKK'ya yakınlığı ile bilinen Kürdistan Enformasyon Bürosu'nda terör örgütü PKK'nın kurucularından Sakine Cansız'ın da aralarında bulunduğu 3 kişinin öldürüldüğü olayı hatırlatarak, terörü sona erdirme çabalarının daha önce de çok defa bu tür provakasyonlarla karşı karşıya kaldığını söyleyen Erdoğan, "Paris’te gerçekleşen süreç bu süreci sebote etmek isteyen bir olay olabilir Kendi içinde terör örgütünün hesaplaşması da olabilir. Fransa hükumetinden soru işaretlerini en hızlı şekilde ortadan kaldırmasını bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Paris’teki PKK’ya yakınlığı ile bilinen Kürdistan Enformasyon Bürosu’nda öldürülen 3 kişiden birisiyle düzenli olarak görüştüğünü yönündeki açıklamasını eleştiren Başbakan Erdoğan, "Fransa Devlet Başkanı’nın yaptığı açıklamada 'Düzenli görüşmelerimiz oluyordu’ ifadesi var. Bu durum Şecaat arz ederken sirkatin söylemektir. Avrupa Birliği’nin terör örgütü ilan ettiği bu örgütlerin mensupları ve kırmızı bültenle aranan bu insan yada insanlar sizinle nasıl düzenli olarak görüşebilir? Bu nasıl bir siyasettir. Tabi biz işi kovalıyoruz. Neticesini şöyle veya böyle alırız yada alamayız bilemem. Ama biz yasaların bize tanıdığı haklar neyse bunlarla bunu arıyoruz." dedi.

Saldırıda öldürülen Sakine Cansız'ın 2007'de Almanyya’da gözaltına alınıp yakalanmasına rağmen iade taleplerinin kabul görmediğini aktaran Erdoğan şunları söyledi: "En son 5 kasım 2012’de Fransa Interpol'üne bir mesaj gönderdik ve bu teröristin Paris’te olduğunu bildirdik. Ne yazık ki Fransa hiçbir adım atmadı. Tekrar ediyorum. Fransa bu olayı derhal aydınlatmalıdır. Ayrıca Fransa Devlet Başkanı bu terör örgütü mensuplarıyla neden görüştüğünü, ne görüştüğünü, hangi tasarım dahilinde bu teröristlerle iletişim halinde olduğunu derhal, Fransız, Türkiye ve dünya kamuoyuna açıklamalıdır.Terör örgütü pak bir örgüt müdür? Örgüt içinde genç nice çocuk kurşuna dizildi. Cesetleri mezarları bile annelerinden saklandı. Bunların hepsi bizim belgelerimizde mensup. Sakine Cansız’ın nişanlısı örgüt tarafından infaz edilmiştir. Aziz milletimize ölümlerin durması sevincini yaşatacağız. Şehitlerimizin hatırasına asla halel getirmeyiz. Bizim değerlerimiz neye müsaadede ediyorsa o çerçeve içinde adımımızı atarız."


Editör: TE Bilisim