Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim vaatlerini eleştirdi. Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürü olduğu döneme atıf yapan Erdoğan, “SSK işçi emeklilerinin en düşük emekli maaşı 252 liradan bin 72 liraya yükseldi. Hatırlayın bir zamanlar SSK’nın başında kim vardı? Şimdi bol keseden atıp tutuyor.” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde 23. MÜSİAD Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Kurulda konuşma yapan Erdoğan, “Türkiye’nin 2003 yılının başından bugüne kadar elde ettiği başarının sırrı; sürekli üretimi artırma, büyümeyi destekleme yani pastayı büyütme yönünde çalışmış olmamızdır. Bunun için yanımıza iş adamlarını alıp dünyanın dört bir yanını adeta karış karış dolaştık. Bu gaye ile acaba Türkiye’ye ilave ne kazandırabiliriz diye gece gündüz çalıştık. Kökenine, meşrebine bakmaksızın ülkemizin geleceği için taş üstüne taş koyan herkesi bunun için destekledik. ‘Bu beyaz Türk’tür, bu zenci Türk’tür’ demedik. Bu milletin vatandaşı olan her bir ferdine aynı şekilde yaklaştık.” ifadelerini kullandı.

Uluslararası sermayeyi, küresel girişimcileri Türkiye’ye çekmek için uğraştıklarını söyleyen Erdoğan, “Bu şekilde ülkemizin Gayri Safi Yurtiçi Hasılası’nı (GSYH) 230 milyar dolardan kurdaki artışa rağmen 800 milyar dolara çıkardık. Artan gelirden, ortaya çıkan zenginlikten milletimizin her kesiminin faydalanabilmesini sağladık. Girişimcinin önünü açtık, yatırımları teşvik ettik. Aynı şekilde ücretlilerin gelir düzeyini yükselttik.” şeklinde konuştu.

‘MEMUR MAAŞI 2 BİN 485 LİRAYA ÇIKTI’

İktidara geldikleri 2002 ile bugünkü rakamları kıyaslayan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “2002 yılında net asgari ücret 184 lira idi. Bu yılın ocak ayı itibariyle bu rakam 849 lira oldu. Beş katın üzerinde bir artış var. Ortalama memur maaşı 2002 yılında 578 lira iken bu rakam 2015 Ocak ayı itibariyle 2 bin 485 liraya çıktı. 2002 yılında en düşük emekli sandığı emeklisi maaşı 377 lira idi. Bugün bu rakam bin 351 liraya ulaştı.

SSK işçi emeklilerinin en düşük emekli maaşı 252 liradan bin 72 liraya yükseldi. Hatırlayın bir zamanlar SSK’nın başında kim vardı? Şimdi bol keseden atıp tutuyor. ‘Suçlu o zamanki siyasilerdi’ diyor. Yani o siyasinin genel müdürü olarak beyefendinin suçu yok. Siyasetçi kiminle çalışır? Bürokratı ile, teknokratı ile çalışır. Demek ki yanlış yapmış. Sizler gibi eksik, yanlış adamı bulmuş. Bundan dolayı da çok ağır bedel ödemiş, iktidar kaybetmiş. Bürokratı ile siyasetçi güç kazanır. Eğer o bürokrat yanlışsa, sakatsa, eksikse işte iktidarlar kaybolur gider. Tabi burada da seçmede bir hata yapılmış. Böyle yanlışlıklar seçilmiş.”



Editör: TE Bilisim