Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2013’te törenlerle açılan Denizli Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) İl Müdürlüğü'nün çatısından yağmurlu havalarda akan sulara kovayla çözüm bulmaya çalışıyorlar.

Denizli Valiliği’nin ardından Adalet Mahallesi Hasan Gönüllü Caddesi'ndeki bulunan SGK binası da yapılmasının ardından iki yıl geçmeden akmaya başladı. Türk Büro Sen (TBS) Başkan Yardımcısı İsmail Maral, Sosyal Güvenlik Kurumu Denizli İl Müdürlüğü binası çatısının her yağmurda aktığını söyledi. Maral, "Geçtiğimiz yıl kış şartlarında yaşanan sorun bu seneki kış şartlarında da aynen devam ediyor. Kurumun birçok odasında ve arşivlerde, kovalarla tedbir alınmaya çalışılıyor. Bu binalarımızın sorunlarının bir an önce giderilmesi gerekmektedir. Sorumlu sendikacılığın gereği, SGK binasındaki bu sorunu ilgili tüm kurumlarımıza ileteceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bu binaları korumak, aksaklık ve eksiklikleri iletmek bizim görevimiz. İl müdürlüğü yetkilileri ile yaptığımız görüşmede kendilerinin de sorunu ilgili yerlere ilettiklerini belirttiler. Her kış yağmurda akan SGK binasına bir an önce gerekli tedbirler alınmalıdır. Kurumun en üst katında tavan sıvaları dökülmeye başlamış, duvarlar kabarmaya yüz tutmuştur. Önümüzdeki kış şartlarında da böyle giderse zararın daha büyük olması kaçınılmazdır." dedi.

Sorunun en kısa sürede çözülmesini isteyen Maral, "İlimizde geçtiğimiz yıllarda çok dar binada görev yapan Nüfus İl Müdürlüğü ve Denizli’de iki ayrı kurumda görev yapan SGK il Müdürlüğüne yeni bina şarttır ve çalışanlar sağlıklı bir hizmet veremiyorlar diye açıklamalarda bulunmuş, kamuoyu ile paylaşmıştık. Bu haklı isteklerimiz ilgili kurumlarca yerine getirildi. Her iki kurumumuz da yeni binalarına kavuştu. Sorumlu sendikacılığın gereği olarak bu sorunlara duyarsız kalmadık. Yine bu amaçla SGK İl Müdürlüğü binasındaki akan çatının bir an önce ele alınarak, Kurumumuzun ve çalışanlarımızın en az zararla kurtarılması kaçınılmazdır. En üst kattan akan sular kurumun bodrum katına kadar inmektedir. Birçok serviste su akıntısı sebebiyle kovalarla önlem alınmıştır." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim