İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
Başbakan Erdoğan’ın ofisinde bulunan böceği MİT’in Emniyetten transfer ettiği Basri Aktepe buldu.


Böceği prizde bulduğunu açıklayan Aktepe soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

PRİZDE BULUNMUŞ

Gazeteport'un haberine göre MİT’e giden komisyon üyelerini, Elektronk Teknik İstihbarat Başkanlığı (ETİ) yetkilileri karşıladı. Daha önce Genelkurmay’a ait GES Komutanlığı ile birleşen ETİ Başkanlığıın başındaki isim olan Emniyet kökenli Basri Aktepe, milletvekillerinin Başbakanın ofisindeki böcek ile ilgili soruları üzerine ‘’Böceği ben buldum, prizde bulundu. Bu konudaki soruşturma devam ediyor" dedi.

BASRİ AKTEPE KİMDİR?

Hakan Fidan’ın Müsteşarlığının ardından yeniden yeniden yapılanan ve Müsteşar sayıdı 4’e çıkarılan, İstihbarat Başkanlığı da ‘’İç ve dış’’ olarak ikiye bölünen MİT’te, dinleme yapan birimin başına Basri Aktepe atanmıştı. İki Büyükelçi de Müsteşar yardımcısı olmuştu. İstihbarat Başkanlığı da ‘’Stratejik ve Güvenlik’’ olarak, iç ve dış istihbarat yönelik yapılandırılmıştı.

Daha önce Emniyet İstihbarat Dairesinde Teknik Şube Müdürlüğü ve Telekominikasyon İletişim Başkanlığında da Teknik Daire Bakanlığı yapan Emniyet Müdürü rütbesindeki Basri Akdepe, bir süredir MİT’in ETİ Başkanlığını yürütüyor.

Editör: TE Bilisim