DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’da düzenlediği miting sönük geçti. Toplu açılış töreni için İstasyon Meydanı’nda yapılan mitinge katılan Erdoğan, meydanın sadece konuşmaların yapıldığı platformun önünü doldurabilen az sayıdaki kalabalığa hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması sırasında çok sayıda vatandaşın da meydandan ayrıldığı görüldü.

Kamu yatırımları ve projelerinin açılışı için Diyarbakır’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy’u makamından ziyaret ettikten sonra mitingin yapılacağı Yenişehir ilçesindeki İstasyon Meydanı’na geçti. Erdoğan, mitingte yaptığı konuşmada açılışını yaptıkları kamu yatırımları ile bunlara harcanan paraları anlattı. Erdoğan’ın Diyarbakır’daki mitinginin daha önce yaptıkları mitinglere göre oldukça sönük geçti. Yaklaşık 100 bin kişinin toplanabildiği İstasyon Meydanı’na bu sefer sayının çok düşük olduğu görüldü.

11 BİN POLİS GÖREV ALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Diyarbakır’daki programı olağanüstü güvenlik önlemleri altında yapıldı. Diyarbakır’da bulunan 7 bin polise takviye olarak 4 bin 500 polis daha görev aldı. Çevre il ve ilçelerinden Diyarbakır’a gönderilen polis memurları, bütün cadde ve sokaklara belli aralıklarla yerleştirildi. Valilik çevresinde ise TOMA ve zırhlı araçlara özel harekat timleri eşlik etti.

BELEDİYE KARŞILAMA HAZIRLIĞI YAPTI AMA ERDOĞAN ZİYARET ETMEDİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önce programında belirttiği ziyaret için karşılama hazırlığı yaptı. Belediyenin protokol girişine mavi halı seren belediye, zabıtanın karşılama mangasını da hazır bulundurdu. Polis ise belediyenin çevresine barikatlar kurarak geniş güvenlik önlemleri aldı. Belediye görevlileri, Erdoğan’ın belediye ziyaret saati olan 16.15'te protokol kapısında hazır oldu. Ancak ziyaret saatinin üzerinden 1,5 saat geçmesine rağmen Erdoğan belediye gelmeyince program iptal edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediye ziyaretini yapmadan miting alanına geçti.

Editör: TE Bilisim