Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
 Ankara'da Adalet Bakanlığı ve AK Parti Genel Merkezi'ne düzenlenen saldırıların ardından Danimarka'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için koruma tedbirleri artırıldı.

Cihan Haber Ajansı'na bilgi veren Danimarkalı güvenlik yetkilileri, Erdoğan için güvenlik seviyesinin "Amerika ve Çin seviyesine" çıkartıldığını bildirdi. Yetkililer, bu güvenlik seviyesinin Avrupalı liderler geldiğinde uygulanan güvenlik seviyesinden daha yüksek olduğuna dikkat çekti.
Bu çerçevede Erdoğan'ın Kopenhag'da kaldığı otelin çevresindeki güvenlik önlemleri de artırıldı. Erdoğan'ın kaldığı oteli gece boyu 20 polis koruyacak.

KOPENHAG'DA İKİ GÖSTERİ DÜZENLENECEK

Öte yandan Erdoğan'ın yarın resmi temaslarına başlayacağı Kopenhag'da iki gösteri düzenlenecek. Kopenhag'daki Alevi grupların yanı sıra Kürt grupların da gösteri düzenleyeceği bildirildi. Danimarkalı yetkililer, daha önce 21 Mart'ta Nevruz kutlamaları yapacağını belirten Kürt grupların, Erdoğan'ın gelişinden dolayı gösterileri bir gün öncesine aldıklarını dile getirdi.
Normalde Kopenhag'da gösteriler için 32 polisin görevlendirildiğini belirten Danimarkalı güvenlik yetkilileri, Ankara'daki saldırıların ardından da bu rakamın 65'e çıkartılacağı bilgisini verdi.

Editör: TE Bilisim