Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yoğun kar yağışı sonrasında köy yollarında hummalı bir çalışma başladı. Pazartesi gününden bu yana başlayan yol açma çalışmalarında toplam 486 kilometrelik yolun açıldığı öğrenildi. Bazı köy yollarında yer yer 2 metreyi bulan kar kalınlığı sebebiyle çalışmalar zorlukla yürütülürken, halen 24 köy yolu açılmayı bekliyor.

Türkiye genelinde etkili olan yoğun kar yağışı köylerde yolların kapanmasına neden oldu. Ereğli'de pazartesi gününden bu yana etkili şekilde yağan kar sonrasında birçok köy yolu kapandı. Zonguldak İl Özel İdaresi Ereğli Bakımevi görevli personeli, köy yollarının açılması için yoğun bir çalışma başlattı. 24 saat boyunca 8 iş makinesi ve 20 personelle çalışmalarını sürdüren ekipler zaman zaman kalınlığı 2 metreyi bulan kar temizleme çalışmalarında yoğun çaba sarf ediyor. Ormanlı, Dağlıca grup yolu ve Armutlu Cuma'da şu ana 74 köy yoluna müdahale edildi.

Hastası olan köylere öncelik verilen çalışmalarda E.Sofular, Serintepe, Kaymaklar, Üveyikli, Aydınlar ve Ortacı köylerinden diyaliz hastalarına ulaşan ekipler, zaman zaman sahte ihbarlar sonrasında gereksiz yere vakit harcamak zorunda kalıyor.

Şu ana kadar açılan köylerin dışında yolu kapalı olan ve çalışmaların devam ettiği köyler de bulunuyor. Sütlüce, Doğancılar, Velidağı, Akkaya, Güllük, Alacabük, Hacı Osmanlar, Ortaköy, Başören, Başören Doğancılar, Sarıkaya, Uludağ, Karakavuz, Fındıklı, Çömlekçi, Akköy, Elmacı, Bayat, Cemaller, Tepeören, Ballıca, Terzi, Üçköy ve Pınarcık köy yollarını açma çalışmalarına da başlandığı belirtildi. Çalışmaların 24 saat devam ettiği öğrenildi.

Editör: TE Bilisim