MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!

Bir Göktürk ve Bozkurt hayranı olan Atatürk bir gün Millî Eğitim Bakanlığı’nı ziyaret ettiğinde giriş kapısının sağ tarafındaki duvarı boş görünce, buraya bir Ergenekon’dan Çıkış tablosu yapılmasını ister. Bunun üzerine o yıllarda Bayındırlık Bakanlığı’nda görevli ressam Ratip Tahir Burak’a söylenir ve istenilen tablo yaptırılır. Tablo Atatürk’ün istediği yere asılır ve Atatürk de tabloyu çok beğenir.

Atatürk’ün vefatından sonra bu tablo yerinden kaldırılır ve 50'li yıllardan sonra da Türk Ocakları’nın tarihî Genel Merkez binasının birinci katına çıkan merdivenlerin sağ tarafında duvara asılır.

1980 İhtilâli’nden sonra ise, bu bina her türlü eşyası ile birlikte Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesine verilir. 
Ergenekon'dan çıkış tabloları müzeden kayboldu. Atatürk'ün talebiyle çizilmişti. Üç yıldır restorasyonda bulunan ve
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2021 yılı başında açılışı yapılan Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nde 1933'de Mustafa Kemal Atatürk'ün talebiyle Ratip Tahir Burak'ın çizdiği "Ergenekon’dan Çıkış" tablolarının yer almadığı ve 
müzenin deposuna kaldırıldığı öğrenilmiştir. 

Bu yapılan Türk'ü tarihten silme projesinin bir parçasıdır.

Sakin Öner

Editör: TE Bilisim