1- 1949 yılında Türkiye-ABD arasında imzalanan ve milli eğitimi ABD egemenliğine sokan millilikten çıkaran Fulbright Anlaşmasını iptal etmeyi düşünüyor musunuz?

2- AB adaylık başvurusu ve Gümrük Birliği anlaşması ile Türkiye'nin kiminle ticaret yapacağına Türkiye'nin çıkarı olmamasına karşın, AB'nin karar vermesine, AB'ye tanınmış gümrük indirimi ve muafiyetlerin ekonomiye zarar vermesine devam etmesine karşı çıkacak mısınız?

3-AB muktesabatına uygunluk adı altında Türkiye'de iç yapılanmanın AB'ye bırakılmasına dur diyecek misiniz?

4- ABD ile yapılan ikili anlaşmalar gereğince 250 bin ton buğday alınmadan Türkiye'nin bir kilo bile buğday satamaması gibi maddeler içeren anlaşmaların gözden geçirilmesini ve zararımıza olan maddelerin iptalini isteyecek misiniz?

5-NATO İttifakı- müttefik! üyeleri, Türkiye'ye karşı düşmanca faaliyetlere el altından destek vermeleri, Türkiye'nin ihtiyacı olan silah, araç, cephaneleri vermeyerek zor durumda bıraktığını,buna karşılık Türkiye'den itaat ve bağlılık beklemesi saçmalığına karşı ne yapacağınız?

6-Türkiye'de doğa faciasına dönüşen maden arama ve HES izinlerini iptal edecek misiniz?

7-GDO’lu hibrit tohum ve hormonlu bitki üretimine son vererek yerli tohum ve ırkların korunması için önlem alacak mısınız?

DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!

8- Hayvancılık ve tarmsal üretimin artırılması yerli üretimle gıda konusunda dış bağımsızlığı sağlayacak mısınız?

9-Biyo Terörle mücadele için kanun çıkarmak dahil ülkenin fauna ve florasını koruyacak kanunlar ve önlem alacak mısınız?

10-Devlete her şeyi ile şeffaf, hesap sorma ve hesap verme istifa ve yargı yolunu açacak mısınız? (Bu sorgulamalar Facebook'un fenomenlerinden biri Selim Sarısoy abimizdendir)

11- Lozan'da azınlıklar dışında ülkemizde başka azınlıklar oluşturan Kopenhag kriterleri,

Ulus devlet yapımızı dinamitleyen, anayasamızın değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek maddelerini dolaylı olarak değiştiren ikiz yasalar,

12-Yabancılara toprak satışı, Yeraltı zenginliklerimizin yabancılara peşkeş çekilmesi, vb Milli konularda tutarlı bir tavır sergileyebilecek misiniz?

Bunları yapmayacaksanız siyasi parti olmanızın amacı nedir-TBMM de ne işiniz var?

 

Editör: TE Bilisim