YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
Erzincan’a 23 kilometre uzaklıkta bulunan Erzincan Baraj Gölü, havaların soğuk gitmesi sebebiyle dondu. İlginç görüntülerin ortaya çıktığı baraj gölünde buz kalınlığı yer yer 30 santimetreye ulaştı.

Son yılların en soğuk kışlarından birisini yaşayan Erzincan’da, bir haftadır etkili olan şiddetli soğuklar, baraj gölünün donmasına neden oldu. Gece saatlerinde eksi 20 dereceleri geçen hava soğukluğu Erzincan’da, Çatalarmut köyü mevkisinde bulunan Devlet Su İşleri'ne ait Erzincan Baraj Gölü buz tuttu. İlginç görüntülerin ortaya çıktığı barajda, vatandaşlar eşsiz doğa güzelliğini izlemek için göle gidiyor. Zemini tamamen buzla kaplanan baraj gölünde, havaların soğuk gitmesi sebebiyle buz kalınlığının giderek artması bekleniyor. 10 milyon metreküp su depolama hacmine sahip, ortalama 35 metre derinliğindeki Erzincan Barajı'nın yüzeyi, akşam saatlerinde hava sıcaklığının sıfırın altında 20 derecelere kadar düşmesi ile birlikte eşsiz bir doğa harikasına büründü. 15 köy ve beldenin sulaması için kullanılan baraj gölünde, alabalık üretim çiftlikleri de buzla kaplı zeminin altında kaldı.

Baraj gölüne giden Çatalarmut köyü Muhtarı Yuşa Genç, geçen yıllara oranla bu yıl kışın daha çetin geçtiğini vurgulayarak, “Havaların aşırı soğuk gitmesi baraj gölünü dondurdu. Baraj gölü eşsiz bir manzara dönüştü. Herkesin ilgisini çekiyor. Biz de geldik buraları geziyoruz.” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim