Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı
Erzincanlıların hayali olan Ergan Dağı Kış ve Doğa Sporları Merkezi, hafta sonu yapılacak program ile açılıyor. Dünyanın en uzun kayak pistlerinden birine sahip Ergan Dağı'nda, Türkiye’de ilk kez Dağ Kayağı branşında uluslar arası bir yarışma düzenlenecek. ‘Ergan Uluslar arası Dağ Kayağı Yarışması’na 8 ülkeden ve Türkiye’den 60’ın üzerinde yarışmacı katılacak. Ergan Dağı Kayak Merkezi'nin açılışına, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı katılacak.

Hafta sonu yapılacak program hakkında bilgi vermek için basın mensuplarının karşısına geçen Vali Selman Yenigün, Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, hem açılış, hem de yarışma hakkında bilgi verdi.

Valilik toplantı salonunda yapılan basın toplantısında, Vali Yenigün, Türkiye’de ilk kez Dağ Kayağı branşında bir yarışma düzenlenecek ve bu yarışmanın da açılışı yapılan Ergan Dağı Kayak Merkezi'nde yapılacak olmasının kendileri adına sevindirici olduğunu ifade etti. Vali Selman Yenigün, “Türkiye'nin en büyük ve en önemli kayak merkezleri arasında yer almak üzere yapım çalışmaları tamamlanan Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizmi Merkezi, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve Erzincan Valiliği ile Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) arasında imzalanan protokol ile organize edilen ve ülkemizde bu branşta ilk kez 22–24 Şubat 2013 tarihinde gerçekleştirilecek olan Ergan Uluslararası Dağ Kayağı yarışmasına ev sahipliği yapacaktır. Ergan Uluslararası Dağ Kayağı yarışmasına 8 farklı ülkeden 20 yabancı ve 43 yerli sporcu katılmaktadır. Devam etmekte olan kayıtlar nedeniyle sporcu sayısının teknik toplantı öncesine kadar artabileceği beklenmektedir. 25 yıl önce bir hayalden öteye geçemeyen Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizmi Merkezi bugün Uluslararası Dağ Kayağı Şampiyonasına ev sahipliği yapmanın haklı gururunu yaşıyor. Ergan Uluslararası Dağ Kayağı Yarışması, iniş ve çıkıştan ibaret 15 km uzunlukta bir parkurda düzenlenecektir. Yarışma suni fok derilerinin kayakların altına yerleştirilmesi ile yapılan bin 700 metrelik yükselti farkı mesafesini içeren bir dağ tırmanışı ile dağın zirvesinden itibaren kayakla yapılacak inişten oluşuyor. Uluslararası Dağ Kayağı Federasyonundan gelen üç temsilci ve bir teknik denetçi tarafından izlenecektir.” şeklinde konuştu.

CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRİLECEK

Ergan Dağı'nın cazibe merkezi olması için çalışmalar yaptıklarını belirten Vali Yenigün, “Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizmi Merkezi, hava alanı ve şehir merkezine yakınlığı, Türkiye’nin en uzun ve farklı zorluk derecesine sahip birçok kayak pisti, yeni teknoloji telesiyej sistemleri, Gondol Teleferik hattı, hem kış turizminde hem 12 aya yaygın bir şekilde birçok spor faaliyeti ile hem de doğasıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekecek bir cazibe merkezidir. Bu merkez, gerek bu özellikleri gerekse düzenlenecek yarışma ile ilimizin ve kayak merkezimizin ulusal ve uluslararası alanda tanıtımına büyük fayda sağlayacaktır. Ülkemizin ve ilimizin gelecekteki bu ve buna benzer yarışmalara ev sahipliği yapabilmesi açısından büyük önem taşıyan ve Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yapacağı organizasyonumuzun başarılı ve kazasız bir şekilde gerçekleştirilmesi en büyük dileğimizdir. Ergan Dağı Kayak Sporları ve Doğa Sporları Merkezi çok önemli oranda hizmete girecek bir noktaya gelmiştir.” açıklamasında bulundu.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, Ergan Dağı'nın Türkiye’ye örnek bir yatırım olduğunu vurgulayarak, Türkiye’de ilk kez dağ kayağı yarışmasının Ergan Dağı'nda yapılacağını vurguladı.

Editör: TE Bilisim