Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü” Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü”
Erzincan Valisi Selman Yenigün, katıldığı ‘Gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk Olsun’ projesi programında, gençlerle birlikte tekvando gösterisi yaptı. Etkinlikte Vali Yenigün, Belediye Başkanı Yüksel Çakır’a penaltı atarken, basketbol oynamayı da ihmal etmedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) iş birliğiyle yürütülen ‘Gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk Olsun’ projesi kapsamında oluşturulan iki spor TIR'ından biri, Erzincan'a geldi. Elverişsiz hava koşulları sebebiyle Spor TIR'ının kurulmadığı etkinlikler 13 Şubat Spor Salonu'nda yapıldı. Sporun birleştirici yönü, birlik ve beraberliğinin yanı sıra dostluğunu gençlere kazandırmak amacıyla yürütülen proje etkinliğini yerinde inceleyen Vali Selman Yenigün, Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Atanur Köseoğlu, gençlerle birlikte birçok spor aktivitesini yaptı. Gençlik yıllarında bir süre tekvando sporu ile uğraşan Vali Selman Yenigün, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tekvando sporcularının arasına karıştı ve onlarla birlikte gösteri yaptı. Gösteride oldukça başarılı olan Vali Selman Yenigün, tekvando hocasının verdiği komutlara uyarak, gençlerle birlikte gösterisini başarı ile tamamladı.

VALİ’DEN BAŞKAN'A PENALTI

Etkinlikte gençler ile birlikte spor yapma imkanı bulan Vali Selman Yenigün, Belediye Başkanı Yüksel Çakır’a penaltı attı. Vali Yenigün attığı 3 penaltından birini gole çevirdi. Vali Selman Yenigün ve Belediye Başkanı Yüksel Çakır, basketbol potasına yöneldi ve basket atmaya çalıştılar.

Etkinlik hakkında bilgi veren ve gençlerin spor yapmaya yönelmelerini isteyen Vali Selman Yenigün, “Gençlik Spor Bakanlığımızın başlatmış olduğu ‘Gelin Spor yapalım Kazanan Dostluk Olsun’ kampanyası kapsamında, yapılan spor faaliyetleri, spor aktiviteleri ve spor TIR'ının ilimize gelişi münasebetiyle böyle bir program düzenledik. 7’den 70’e hatta 7’den daha küçük çocuklarımız etkinliğe katılmış. Bunların hepsi çok değişik branşlarda futboldan basketbola, voleybola, atletizme, okçuluğa, badmintona kadar, yüzücülüğe kadar her alanda çocuklarımız, gençlerimiz spor yapıyorlar. 7’den 70’e herkesi spor yapmaya davet ediyoruz. Bu çağrı son derece önemli bir çağrıdır. Çünkü her zaman ifade ediyoruz; spor yapan zinde kalır, spor yapan uzun yaşar.” dedi.

Kendisinin gençliğinde sporun birçok dalı ile uğraştığını ifade eden Vali Yenigün, “Ben üniversite yıllarımda çok kısa bir süre tekvando yaptım. Bilahare diğer sporları da yaptık. Sporun her zaman içindeydim. Hakikaten fiziki durumumu da bunlara borçluyum diyebilirim. Bütün genç kardeşlerime, sevgili evlatlarımıza herkese tavsiye ediyoruz. Spor yapan insanlar hem fiziksel, hem de zihinsel anlamda çok gelişmiş durumdalar. Ayrıca, burada vurgulanması gereken önemli bir nokta da, sporun dostluğu, kardeşliği getirmesidir. Ülkeleri bir araya getiren önemli bir etmendir spor.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim