Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
Erzurum’da gece saatlerinde Polis Meslek Yüksekokulu önünde silah sesleri yükseldi. İki grup arasında çıkan silahlı çatışma, nöbetçi polis memurları tarafından taciz ateşi olarak algılanınca şehirde sıcak saatler yaşandı.

Edinilen bilgiye göre, silahlı çatışma gece yarısından önce Palandöken ilçesi Kayakyolu Mahallesi’nde bulunan Polis Meslek Yüksekokulu önünde meydana geldi. Görgü tanıklarının iddiasına göre, kimlikleri henüz açıklanmayan şahıslar okulun yakınında bulunan kavşakta iki farklı araç içerisinde birbirlerini taciz etti. Araçlardan biri kavşaktan ayrılarak polis okuluna doğru ilerledi. Bu sırada diğer araç ters şeritten ilerleyerek, refüjün üstünden geçip kaçan aracın önünü kesti. Ardından silahlar çekildi. Polis okulunun tam önünde gerçekleşen silahlı çatışmayı taciz ateşi olarak algılayan nöbetçi polisler ise havaya ateş açtı.

Refüjün üstünden geçtikten sonra tekerleği patlayan pikaptan atlayan bir kişi, polis okulunun yanında bulunan Jandarma Bölge Komutanlığı'nda nöbet tutan askerler tarafından etkisiz hale getirildi. Araçta bulunan diğer şahıs ise kısa süre sonra yakalandı. Emniyet birimleri silahlı çatışmaya karıştığı iddia edilen ikinci aracı bulmak için çalışma başlattı.

Çatışma sonrası polis okulu önüne başta terör olmak üzere çok sayıda ekip sevk edildi. Olay yerinde yapılan incelemelerde çok sayıda boş mermi kovanına rastlandı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Editör: TE Bilisim