İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
 Daha sonra mahalle aralarından sızarak kutlamaların düzenlendiği Mal Meydanı'na akın eden grup, buradaki ev ve iş yerlerinin camlarını taşlarla kırdı.Yaklaşık 500 metre birbirlerine yaklaşan gruplara polis; panzer, akrep ve çevik kuvvet ekibiyle müdahale etti. Polisin dağılın ısrarına karşı direnen gruplara biber gazı sıkıldı. Olaylar ara sokaklarda kavgalarla devam ediyor

Gölbaşı semti savaş alanı gibi olaylar sürüyor

Erzurum'da BDP Mitinginde, gerçekleştirildiği yere yürümek isteyen Erzurumlulara polis biber gazıyla müdahale ediyor.Erzurumlular ise  Yanlış Yere Sıkıyorsunuz Sayın Emniyet! Yanlış Yere!. diye haykırıyor
 Erzurumlular burası erzurum burdan çıkış yok diye haykırıyor

Taşlı sopalı birbirlerine giren gruplara polis tazyikli su ve gaz bombası atarak müdahalede bulundu. Çok sayıda gözaltı olurken, yaralananlara ambulansta bulunan sağlık ekipleri müdahale etti.


Gerginlik Devam Ediyor

PKK'lıların Dağılmasından Sonrada Olaylar Devam Etti
 Erzurum’un çeşitli semtlerinde toplanan Erzurumlular ellerinde Türk bayraklarıyla kutlamanın yapıldığı alana doğru yürüyüşe geçti.

BDP’nin Karadeniz’e olduğu gibi Erzurum’a giremeyeceğini söyleyen Erzurumlular, "Apo’nun piçleri yıldıramaz bizleri’, ’Ya Allah bismillah Allahuekber’, ’Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları atan Erzurumluları engellemek için polis Kazım Yurdalan Mahallesi’nin çevresinde etten duvar ördü.

Bu sırada barikatı aşan gruplara polis cop ve biber gazı kullanarak müdahale etti. Buna karşın yaklaşık 500 kişi, polisin kurduğu iki barikatı da aşarak kutlamanın yapıldığı alana girdi. BDP’nin kutlamasına katılan grupla, bunu protesto için alana gelen grup birbirine taş ve sopalarla saldırdı. Polis cop ve biber gazıyla müdahale ederek güçlükle çatışmayı sonlandırırken, arada kalan bir polis memuru yaralandı.

Nuvruz kutlamasının yapıldığı alandaki olaylara katılan gruplar polis tarafından dağıtılırken, kentin çeşitli semtlerinden yürüyüşe geçen gruplar Cumhuriyet Caddesinden geçerek Havuzbaşı semtindeki Atatürk Anıtı önünde toplandı. Polisin müdahalesine karşın dağılmayan kalabalık, İstiklal Marşı söyledi. Sayıları giderek artan grup PKK ve Abdullah Öcalan aleyhine sloganlar atıp uzun süre protestolarını sürdürdü.




ANTALYA'DADA GERGİNLİK YAŞANDI

Antalya’da da BDP'lilerin Nevruz kutlaması yaptığı alana yürümek isteyen Antalyalılar ile polis arasında arbede yaşandı. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan başka bir grup, slogan atarak BDP'lileri protesto etti.

Daha sonra Nevruz Bayramı etkinliğinin yapıldığı alana yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. Arbede yaşanması üzerine Konyaaltı Caddesi'ne, Şehit Binbaşı Turgut Cengiz Toytunç Caddesi'nden ulaşmak isteyen grup yine polis engeli ile karşılaştı.
BDP MERKEZİNE YÜRÜMEK İSTEDİLER
Buradan ayrılan grubun BDP il binasına yürümek istemesi üzerine polis ekipleri bina önünde güvenlik önlemi aldı. İl binasına doğru giden gruptakiler, Yüzüncü Yıl Bulvarı'nda polis ekiplerince çembere alındı. Göstericiler, polisle yaptıkları konuşmanın ardından dağıldı. 


Editör: TE Bilisim