YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
Erzurum Kültür ve Turizm İl Müdürü Fikret Öztürk, geçen yıl gezici kütüphaneden çoğunluğu kadın ve kızlar olmak üzere 2 bin 600 kişinin yararlandığını açıkladı.

        Erzurumlu kadınlar, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından geçen yıl 540 bin liraya mal edilen gezici kütüphaneye ilgi gösteriyor. 8 bin kitabın bulunduğu gezici kütüphaneden faydalananların çoğunu kadın ve kızlar oluşturuyor. Kültür ve Turizm İl Müdürü Fikrnet Öztürk, il genelinde son yıllarda kitap okuma oranında artış yaşandığını belirtti. Öztürk, özellikle ilçe ve köylerdeki kızların öykü ve Türk klasiklerine ilgi gösterdiğini dile getirdi. Gezici kütüphanenin 57 köye yıl içerisinde her hafta birer kez gittiğini ve yaklaşık 3 bin kitabın son 11 ay içerisinde okunduğuna dikkat çeken Kültür ve Turizm İl Müdürü Öztürk,"Erzurumda kadın ve kızların erkeklere oranla daha fazla kitap okuması gelecek adına sevindirici bir gelişme. Mobil kütüphanemizden yıl içerisinde bin 200 kadın ve kız kitap okurken bin kadar da yetişkin ve erkek çocuk ödünç kitap almış. Hedefimiz bu rakamları daha da yukarı çıkartmak, kitabı ve okuma alışkanlığını geniş kitlelere sevdirebilmek." diye konuştu.

        Gezici kütüphaneye kayıtlı kadın ve kız sayısının da erkeklerin üzerinde olduğunu vurgulayan Kültür ve Turizm İl Müdürü, "750 ev hanımı ve kız çocuğu gezici kütüphaneye üye. Buna karşılık çoğunluğu çocuk olmak üzere 612 erkek mobil kütüphaneye kayıtlı." şeklinde konuştu. Gezici kütüphane sayesinde kitap okumak isteyen kesimlere daha kolay ulaştıklarını anlatan Öztürk, "Artık kitaba ulaşmak daha kolay. Gezici kütüphanemizde kitapların yanı sıra teknolojik imkanlar da kitap kurtlarına sunulmuş durumda. Mobil kütüphane aracıyla sadece kitaplarla değil görsel, işitsel araçlarla vatandaşlarımıza çeşitli konularda hizmetler de sunuyoruz." şeklinde konuştu. Öztürk, sömestre tatili öncesinde yaklaşık 2 bin kişiye ödünç olarak kitap dağıtıldığını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim