Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
İzmir'in Bornova ilçesinde, kendisinden boşanmak isteyen 28 yaşındaki eşi Ferdane Çöl'ü bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla Sedat Çöl'ün yargılanmasına devam edildi. Duruşma öncesi İzmir Adliyesi önünde, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu cinayetleri protesto etti.

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, kasten adam öldürme ve azmettirme suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapsi talebiyle yargılanan tutuklu sanık Sedat Çöl ile tutuksuz sanıklar C.İ., B.İ., A.D., H.M., İ.M. ve suça sürüklenen çocuk M.Ç. hazır bulundu. Öldürülen Çöl'ün annesi Suna Maviş ve babası Fikret Maviş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Hukuk Müşaviri Nur Yılmazlar ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu avukatı Çağla Deniz Felemur da duruşmaya katıldı. Ferdane Çöl'ün ailesine destek olmak için seri katil Hamdi Ayri tarafından öldürülen üniversite öğrencisi Ayşe Selen Ayla'nın annesi Hatice Ayla ve babası Sertel Ayla da duruşmayı takip etti. Mahkeme Başkanı Orhan Kızıltaş, sanık Sedat Çöl hakkında İstanbul Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu'ndan beklenen raporun henüz gelmediğini belirterek, tutukluluk halinin devamına ve şahitlerin rapor geldikten sonra dinlenmesine karar verip duruşma erteledi.

Platform üyeleri, duruşmadan önce kadın cinayetlerini protesto etmek amacıyla bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Fikret Maviş, Suna Maviş, öldürülen Pınar Ünlüer, Gülay Yaşar, Ayşe Selen Ayla ve Fethiye Gökçen'in aileleri de katıldı. Açıklamayı platform adına okuyan dönem sözcüsü Emine Sözüaçık, Ferdane Çöl'ün, 13 Ekim 2011 günü koruma altında olduğu halde eşi Sedat Çöl tarafından öldürüldüğünü söyledi. Sözüaçık, “Adalet için buradayız. Ferdane, eşinden şiddet gördü. Boşanmak isteyince de öldürüldü. Tüm kadın katilleri gibi ceza indirimi almaya çalışıyor. Sedat Çöl'ü cinayet işlemesi için azmettirenler, delilleri karartanlar, cinayeti birlikte işledikleri şüphesi olan akrabaları ise halen tutuksuz yargılanıyor.” dedi.

Editör: TE Bilisim