Nasıl iyi yönetiliyor muyuz? Nasıl iyi yönetiliyor muyuz?
Suriyeli Aktivist Dr. Abdulhalim Asfour Eroğlu, Esed güçlerinin son dönemde özellikle yaralı muhalifleri tedavi eden doktorları vurduğunu, yaralı Esed askerlerinin ise İsrail hastanelerinde tedavi edildiğini söyledi.

    Asfour Eroğlu ile Türk-Arap Araştırma ve Strateji Enstitüsü Başkanı Dr. Muhammed Adil, Gazeteci- Yazar Aslan Değirmenci’nin Kanal 5’de hazırlayıp sunduğu ‘Son gündem’ programının konuğu oldu.

    Suriye’deki şiddet olaylarından çarpıcı örnekler veren Dr. Abdulhalim Asfour Eroğlu, Esed güçlerinin son dönemde özellikle yaralı muhalifleri tedavi eden doktorları vurduğunu, yaralı Esed askerlerinin ise İsrail hastanelerinde tedavi edildiğini açıkladı.

    Esed’in, cezaevlerindeki katilleri serbest bırakıp provokatif eylemler yaptırarak, muhaliflerin üzerine yıkma çabası içerisinde olduğunu vurgulayan Dr. Abdulhalim Asfour Eroğlu, Baas güçlerinin kimyasal silah kullanmaya başladıklarını da ifade etti. Eroğlu, Esed güçlerinin kimyasal silah kullandıklarını belgeleyecek delillerin ellerinde olduğunu belirterek, istendiği takdirde delilleri dünya ile paylaşmaya hazır olduklarını söyledi. Esed ailesinin Dubai’ye kaçtığını öne süren Eroğlu, Beşşar Esed’in ise suikast korkusundan Rus gemilerine sığındığını da canlı yayında açıkladı.

    Türk-Arap Araştırma ve Strateji Enstitüsü Başkanı Dr. Muhammed Adil ise “Suriye'de Müslümanların terörist gibi gösterilmesine anlam veremiyorum. Muhalifler şuan aslında Esed ile savaşmıyoruz. Esed güçleri çoktan yenildi. Muhalifler Esed yandaşı ülkeler ile savaşıyor. Herkesin bölgede farklı hesabı var. Muhalifler bu hesapları bozmak için mücadele veriyor. Derin planlar er ya da geç bertaraf olacak." dedi.

Editör: TE Bilisim