MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Esenler’de kentsel dönüşüm konutlarının anahtarları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans sistemi üzerinden katıldığı törenle hak sahiplerine teslim edildi.

Türkiye’de kentsel dönüşümün başladığı Esenler’de, proje kapsamında Turgutreis Mahallesi’nde inşa edilen ve kura çekim töreniyle teslim edilen konutların anahtarları, hak sahiplerine verildi. Gerçekleşen tapu teslim törenine, AK Parti Milletvekili Osman Aşkın Bak, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İlçe Emniyet Müdürü Zülküf Atılgan, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan ve çok sayıda semt sakini katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Turgutreis’e video konferans sistemiyle bağlandığı törende, bir binanın yıkımı gerçekleştirildikten sonra kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında tamamlanan 282 konutun anahtar teslimi yapıldı. Erdoğan, Turgutreis Mahallesi’nde hem yıkım hem de anahtar teslim töreni yapıldığını söyleyerek, yıkılacak 288 konutun depreme dayanıklı olarak inşa edileceğini söyledi. Erdoğan, yeni yapılan konutlarda oturacak vatandaşlara da sağlıklı uzun ömürler diledi.

Başbakan Erdoğan’ın ardından söz alan AK Parti Milletvekili Osman Aşkın Bak “Buradaki proje 1 yıl gibi kısa bir sürede tamamlandı ve hak sahiplerine teslim ediliyor. Esenler hazır, İstanbul hazır. Kentsel dönüşüm bütün ülkemize hayırlı olsun.” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde tamamlanan 282 konutun anahtarı, hak sahiplerine verildi. Tören sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu da şöyle konuştu:

“Projemiz 1 yılda bitti. İstanbul’da hızlılıkta birincidir bu proje. Esenler’in tarihinin başlangıç günüdür bugün. Kentsel dönüşümde ilk konutlar, Turgutreis Mahallesi’nde yapıldı ve teslim edildi. Bunun 2 açıdan çok önemi var. Herkes spekülasyon yapıyor. Bu konutlar verilecek mi diye. İşte şekil A’da gözüktüğü gibi konutlar yapıldı ve verildi. Buradaki insanlar, bu konutlarda oturacaklar. Biz aynı hızda yolumuza devam edeceğiz. Esenler’deki herkesi güvenli konutlarla buluşturacağız.”

Editör: TE Bilisim