Nasıl iyi yönetiliyor muyuz? Nasıl iyi yönetiliyor muyuz?
Adana’da eşini dövüp iki yaşındaki oğluyla birlikte sokağa attığı iddia edilen, 16 yaşındaki Erkan Y. hakkında 3 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yüreğir ilçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde oturan Erkan Y. ile Kayseri'de yaşayan 20 yaşındaki İlknur Seven 3 yıl önce görücü usulüyle resmi nikahsız düğün yaparak evlendi. Çiftin Nazmi Kaan isminde çocukları oldu. İddiaya göre, işsiz olan Erkan Y., eşini ‘Git çalış, eve ekmek getir' diyerek dövmeye başladı. Çocuk koca Erkan Y., 22 Nisan'da önce eşini dövdü ardından da oğlu Nazmi Kaan ile birlikte sokağa attı. Genç kadın oğluyla birlikte cumhuriyet savcılığına sığındı. ‘Aile Bürosuna' kendisini döven eşi hakkında şikayette bulunan İlknur Seven, kalacak yeri olmadığı için oğluyla birlikte sığınma evine yerleştirildi.

Cumhuriyet Savcısı, şikayet üzerine daha çocuk yaşta olan dayakçı koca hakkında Adana 2'inci Çocuk Mahkemesi'nde 'kötü muamele, hakaret' suçlarından dava açtı. Erkan Y. önümüzdeki günlerde 3 yıl hapis cezası ile cezalandırılma istemiyle yargılanmaya başlayacak.

Oğluyla birlikte sığınma evine yerleştirilen İlknur Seven, devletin kendisine ve oğluna sahip çıkmasını isteyerek, "Bana git çalış eve ekmek getir diyerek dövüyordu. Bir keresinde burnumu kırdı. Kendimi geçtim, artık çocuğuma zarar vermesinden korkuyorum. Çünkü beni döverken oğluma da vuruyordu. Eğer kocama tekrar gidersem beni öldürür. Allah razı olsun devlet bana sahip çıktı. Bir daha o adamın yanına dönmek istemiyorum." dedi.

Editör: TE Bilisim