Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?
Kütahya'da, 6 ay önce eşi Zeynep Nil Turan'ı öldürdüğü ve 3 polisi yaraladığı iddiasıyla tutuklanan Erkan Turan'ın yargılanmasına Kütahya Adliyesi'nde devam edildi.

Zeynep Nil Turan'ın babası Turhan Güloğlu ve kız kardeşi Özlem Şahbaz, ağır ceza mahkemesinde görülen duruşmaya katılmak üzere Kütahya Adliyesi'ne geldi.

Zeynep Nil Turan’ın kız kardeşi Özlem Şahbaz, duruşma öncesi adliye önünde gözyaşları içerisinde gazetecilere yaptığı açıklamada, adalete güvendiklerini söyledi.

Şahbaz, "Yüce Rabbime güveniyorum. Kardeşim adına, annem adına ve tüm kadınlar adına buradayım. Kardeşime gün yüzünü göstermeyen o adamın hapislerde gün yüzü görmesini istemiyorum. O çok güzel bir yerde ben onu biliyorum. Kadınlarımız bu şekilde bir muamele görmesin artık. Çünkü o evini, yuvasını ve yavrusunu düşünmekten başka hiçbir şey yapmadı. Onun 3 yaşında küçücük bir oğlu vardı ve onu en iyi şekilde yetiştirmek istiyordu. Bütün istediği iyi bir yuvaya sahip olmaktı. Adalete güveniyorum. Adalet olması gereken cezayı bu adama muhakkak verecektir." dedi.

Öte yandan 'Davaya Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu' üyeleri de katılma talebinde bulunarak, Türkiye'deki kadın cinayetlerini protesto etti.

Platform adına Kütahya Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Yürütme Kurulu Üyesi Belfu Aksoy, boşanmak üzere olduğu eşi tarafından öldürülen Zeynep Nil Turan’ın davasına sahip çıkmak için toplandıklarını ifade etti.

Kadın cinayetlerinin önlenmesine dikkat çekmek ve Zeynep Nil Turan'ı davasına sahip çıkmak istediklerini dile getiren Aksoy, şunları kaydetti:

"Nil Güloğlu kardeşimiz geçtiğimiz kasım ayında boşanmak üzere olduğu eşi tarafından Kütahya'da öldürüldü. Nil kardeşimizin koruma kararı vardı. Ancak polislerin gözü önünde hayatından oldu. Devlet bir kez daha kadınları koruyamadı. Nil Güloğlu 2015 yılında kendi hayatına dair karar vermek ve yaşamına devam etmek istediği için öldürülen 303 kadın kardeşimizden biriydi. Bizler bugün Nil kardeşimizin davasına babası Turhan Güloğlu ile sahip çıkmak için buradayız. Nil kardeşimizi korumak için orada bulunan polisler, kendilerini dahi koruyamazken soruyoruz kadınları kim koruyacak. Nil kardeşimizin davasında katile indirim verilmeyip emsal karar çıkması için babası Turhan Güloğlu ile birlikte davanın takipçisiyiz."

Daha sonra kadın cinayetlerini protesto eden platform üyeleri davaya müdahil olmak için başvuruda bulunmak üzere Kütahya Adliyesine girdi.
Cihan

Editör: TE Bilisim