İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
Selam Bahara Yolculuk filminin Eskişehir özel galasına katılan eski devlet bakanlarından Yaşar Dedelek, yurt dışındaki Türk Okullarının ve öğretmenlerin yaptığı çalışmaların kendisini gururlandırdığını söyledi. Dedelek, “Devletimizin yapamadığını bu kardeşlerimiz çok iyi başarmış. Devletimizin yapamadığını başaran bu kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Bizi ata yurtlarımıza götürdüler. Onları kutluyorum. Sizin gibi güzel insanların yanındayım, arasındayım.” dedi.

Türkiye'den Kırgızistan'a gidip yepyeni, umut dolu bir hikaye yazmak isteyen bir öğretmenin yaşadığı zorlukları ve bu süreç boyunca iç içe geçen hayatları konu alan ‘Selam Bahara Yolculuk’ filmi için Eskişehir’de özel gala yapıldı. Yönetmenliğini Hamdi Alkan'ın yaptığı filmin galasına başrol oyuncuları Aslıhan Güner, Gürol Güngör ve Mert Yavuzcan katıldı. Filmle ilgili duygularını dile getiren oyuncular, ardından izleyicilerle sinema salonunda topluca ‘selfie’ yaptı. Filmin ana karakteri ‘İsmail’ öğretmen ile birlikte aynı kazada yaralanan çalışma arkadaşı İsmail öğretmen ile eski devlet bakanlarından Yaşar Dedelek de filmi izleyenler arasındaydı. Duygulu anların yaşandığı film sonrası oyuncular izleyicilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

“MEKTUP SAHNESİNİ HER TEKRARINDA HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLADIM”

Filmdeki İsmail öğretmenin eşi rolündeki Sevgi karakterini canlandıran oyun Aslıhan Güngör, oyunu 11. kez izlediğini ve her izleyişinde ayrı haz ve mutluluk duyduğunu anlattı. Filmi her izleyişi sonrasında duygularının daha da arttığını ve o insanları daha iyi anladığını aktararak, “Çok duygulu ve güzel bir film. Seyretmeye doyamıyorum.” dedi. Aslıhan Güner, filmi izledikten sonra salonda seyircilerle söyleşi sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Sık sık ağlayan Güner, gözyaşlarını elleriyle silmesi dikkat çekti.

ESKİ BAKAN DEDELEK AMELİYATLI HALDE FİLMİ İZLEMEYE GELDİ

Ayağından ameliyat geçirmesine rağmen o halde filmi izlemek için gelen eski devlet bakanlarından Yaşar Dedelek, yurt dışındaki Türk Okullarının ve öğretmenlerin yaptığı çalışmaların kendisini gururlandırdığını kaydetti. “Devletimizin yapamadığını bu kardeşlerimiz çok iyi başarmış.” diyen eski bakan Dedelek, “Ben bugün çok mutluyum. Gerçekten sanatçılarımız bize dolu dolu ata yurdumuza götürdüler. Sizlere minnettarım. Sizlere kutluyorum. Değerli hocam olayı yaşamış ve özetledi. Olay çok güzel anlatıldı. Devletimizin yapamadığını başaran bu kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Onları kutluyorum.” ifadesini kullandı.

Kendisinin bir rahatsızlık sonucu ameliyat geçirdiğini anlatan Dedelek, “Ama yine ayaktayım. Sizin gibi güzel insanların yanındayım, arasındayım.” dedi.

Editör: TE Bilisim