Siyasal ve düşünsel bir hesaplaşma! Siyasal ve düşünsel bir hesaplaşma!
Bir süre önce boşandığı ve tekrar görüşmeye başladığı 3 çocuk annesi eski eşi Yaşare K.'yı (42), boğarak öldürdüğü iddia edilen Ender M. (46), adliyeye sevk edildi. Polise teslim olan şüphelinin, eski eşini kıskandığı için aralarında çıkan tartışma sonucu cinayeti işlediğini itiraf ettiği öğrenildi. Şüphelinin, daha önceden de cinsel istismar suçundan polis kaydı olduğu ortaya çıktı.

İstanbul Sultangazi Polis Merkezi’ne 16 Nisan 2014 akşamı gelen Ender M.,polise "Eski karımı öldürdüm" diyerek teslim oldu. Ender M.’nin bu itirafı üzerine, polis olayın gerçekleştiği iddia edilen Zübeyde Hanım Mahallesi’ndeki eve gitti. Kapıyı çilingirle açan polis, evde Yaşare K.'nın cesediyle karşılaştı.

Polis ekipleri olayı hemen savcılığa bildirdi. Şüpheli Ender M.’de sorgulanmak üzere Cinayet Büro Amirliği ekiplerine teslim edildi. Ceset üzerinde yapılan ilk incelemede, Yaşare K.’nın boğularak öldürüldüğü tespit edildi.

Edinilen bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulanan katil zanlısı Ender M., cinayeti girdiği kıskançlık krizi yüzünden işlediğini itiraf etti. Yaşar K. ile 7 yıl evli kaldığını belirten zanlı, bu evlilikten 3 çocukları olduğunu söyledi. 7 yıllık evlilikten sonra eşinden ayrıldığını söyleyen Ender M. boşandıktan bir süre sonra tekrar görüşmeye başladıklarını söyledi.

Şüpheli Ender M. polise verdiği ifadesinde "Geçen Pazar günü kendisini telefonla aradım.Cep telefonuyla konuştuk. Konuşmadan sonra eski eşim cep telefonunu kapatmayı unuttu. Cep telefonu açık kalınca onu dinledim. Başka erkeklerle görüştüğünü ve konuştuğunu duydum. Sinirlendim." dedi.

Eski eşinin başka erkeklerle görüşmesine sinirlendiğini belirten zanlı Ender M.,olay günü,eski eşinin evine giderek tartıştıklarını ve elleriyle boğarak öldürdüğünü itiraf etti. Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan şüpheli Ender M., Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Editör: TE Bilisim