Dikkatli okuyun tam 5 sene önce yazmışım! Dikkatli okuyun tam 5 sene önce yazmışım!
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Edirne, Karaağaç Mahallesi yolunda su taşkınında meydana gelen çukurların onarılması sonucu açılan yoldan yüksek tekerlekli araçların geçişine izin verilmeye başlandığını duyurdu.

Bugün saat 10.00 itibariyle yapılan yazılı bilgilendirmede, taşan Meriç, Tunca ve Arda nehirlerinin Edirne’de yol açtığı su taşkınlarında, AFAD koordinasyonunda, bölgeden bin 284 kişinin tahliyesinin gerçekleştirildiği kaydedildi.
AFAD Edirne, Kırklareli ekipleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG) ekipleri ile Edirne il kaynaklarının tamamı, Genelkurmay Başkanlığı’ndan 2 helikopter, Sağlık Bakanlığı’ndan 1 ambulans helikopter desteğinde çalışmalarını sürdürüyor.

Bölgede ulaşım ve tahliye işlerinde kullanılmak üzere yeterli miktarda araç ve personelin görev yaptığına işaret eden AFAD, “Su tahliyesi için çok sayıda motopomp kullanılıyor. Düzenli olarak nehirlerde debi ölçümü yapılıyor. Karaağaç Mahallesi'ne, iki gündür gönderilen kumanyalara ilaveten bugün de 700 kumanya daha ulaştırılacak.” bilgisini aktardı.

Editör: TE Bilisim