Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!
Malatya’da gece eğitim uçuşu için havalandıktan kısa süre sonra düşen RF-4 E tipi keşif uçaklarında şehit olanlardan Eskişehirli Kurmay Binbaşı Salih Sezer, Eskişehir’de toprağa verildi. Cenaze töreni süresince dayanmaya çalışan anne Ayşe Sezer ve baba Mehmet Sezer, fenalık geçirdi. Baba ve ailenin yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti. Cenaze töreni süresince baba Mehmet Sezer ile anne Ayşe Sezer’in tansiyonları sürekli ölçüldü.

Malatya’da şehit olan, evli ve iki kız çocuğu babası olan Kurmay Binbaşı Salih sezer için Eskişehir’de askeri tören düzenlendi. İkindi namazından sonra Reşadiye Camii'nde düzenlenen cenaze merasimine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Milletvekili Salih Koca, Vali Güngör Azim Tuna, Muharip Hava Kuvveti ve Füze Savunma Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda askeri ve mülki erkan ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Cenaze töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu, TBMM Başkanı Çiçek ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da çelenk gönderdiği görüldü.

Cenaze törenine; şehit askerin babası Mehmet Sezer, annesi Ayşe Sezer ile eşi Hatice Sezer ve kızları Rana Zeynep Sezer ile Ayşe Sena Sezer de katıldı. Cenaze töreninde Eskişehirliler de şehit binbaşına son görevde bulunmak üzere Reşadiye Camii'ni doldurdular. Cenaze namazını Eskişehir Müftüsü Niyazi Ersoy kıldırdı.

Müftü Ersoy, şehitlerin haklarının herkese geçtiğinin altını çizerek, yine de ‘şehidinize olan haklarını helal ediyor musunuz’ diye sordu. Cenaze namazının kılınmasından sonra en önde bulunan baba Mehmet Sezer, oğlunun tabutunu omuzlamak istedi. Bu sırada baba ve yakınları fenalık geçirdi. İl Müftüsü Ersoy, anons yaparak cenazenin yanına sağlık ekiplerini çağırdı. Cenaze töreni boyunca askeri hastaneden gelen sağlık ekipleri, anne ve baba başta olmak üzere Sezer ailesinin tansiyonlarını kontrol altında tutmaya çalıştılar.

Şehit Kurmay Binbaşı Salih Sezer’in Reşadiye Camii'ndeki cenaze merasiminden sonra tabutu, top arabasına konularak bir süre götürüldü. Daha sonra Hava Şehitliği'ne götürülen cenaze, burada toprağa verildi.

Editör: TE Bilisim