Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Eskişehir'de misafirliği gittiği arkadaşının evinde uyuşturucu madde aldığı iddia edilen genç hayatını kaybetti. Uyuşturucu sonrası evde komaya giren genç için arkadaşları tarafından çağrılan sağlık ekipleri, tüm müdahaleye genci kurtaramadı. Eskişehir’de son 10 gün içerisinde arkadaş evinde uyuşturucu nedeniyle hayatını kaybeden genç sayısı 2'ye ulaştı.

Valilikte önceki gün yaptığı açıklamada, kentte 1 Haziran-2 Temmuz 2015 tarihleri arasında sentetik bonzai uyuşturucu-uyarıcı madde kullanımı ile ilgili olarak hastane adli kayıtlarına göre 45 kişinin tedavi gördüğünü, bunların arasında 12, 13, ve 15 yaşlarında çocuklarında olduğunu belirtmişti.

Uyuşturucu can almaya devam ediyor. Eskişehir’de son 10 gün içerisinde uyuşturucu yüzünden ölen genç sayısı 2'ye ulaştı. 27 Haziran’da Gökmeydan mahallesi Salkımsöğüt sokakta meydana gelen olayda, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Remzi Cemal B., Eskişehir'de apart dairede kalan arkadaşlarını ziyarete geldi. İddiaya göre, geceleyin burada bonzai kullanan B., daha sonra uyudu. Arkadaşları öğleden sonra B.'nin gün içinde uyanmadığını ve nefes almadığını fark edince durumu polise ve 112 acil servisine haber verdi. Olay yerine gelen gelen sağlık ekibi, B.'nin öldüğünü belirledi.

Kentteki 2'nci üzücü olay ise gece Büyükdere mahallesi Düğünçiçeği sokakta meydana geldi. Eskişehir'de bir kuaför dükkanında çalışan Hicri A. (22), gittiği arkadaşının evinde iddiaya göre kullandığı uyuşturucu madde nedeniyle komaya girdi. Arkadaşları durumun farkına varmasıyla 112 acil servisi arayarak yardım istedi. Gelen sağlık ekibinin çabasına rağmen Hicri A. kurtarılamadı. A.'nın cesedi, otopsi için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürüyor.

Bu arada, uyuşturucu yüzünden öldüğü ileri sürülen Hicri A.'nın dün doğum günü olduğu öğrenilirken, A.'nın koluna fazla miktarda uyuşturucu madde enjekte etmesi nedeniyle yaşamını yitirdiği iddia edildi. Gencin ölüm haberini alan ailesi ise morg önünde sinir krizleri geçirdi. Her 2 gencin ölümüyle ilgili tespit çalışmalarının sürdüğü ve kesin ölüm nedenlerinin bu çalışma sonrası ortaya çıkacağı belirtildi.

Öte yandan, Eskişehir Valiliği önceki gün valilik resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, uyuşturucu tehlikesine dikkat çekmişti. Valilik açıklamasında, kentte 1 Haziran-2 Temmuz 2015 tarihleri arasında sentetik bonzai uyuşturucu-uyarıcı madde kullanımı ile ilgili olarak hastane adli kayıtlarına göre 45 kişi işlem ve tedavi gördüğü bildirmiş, bu şahıslardan 18 yaş altı çocuk kullanıcı sayısının 7 olduğu belirtmişti. Açıklamada, söz konusu 45 kişi içerisinde, 12 yaşında 1, 13 yaşında 2, 14 yaşında 2, 15 yaşında çocuklara sentetik uyuşturucu bonzai kullanımı ön tanı şüphesi ile müdahale edildiği kaydedilmişti.

Editör: TE Bilisim