Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!
Ülke genelinde yaşamı felç eden elektrik kesintisi, Ankara-Eskişehir ve İstanbul seferini yapan Yüksek Hızlı Trenin de yolda kalmasına neden oldu. Ankara-İstanbul seferini yapan Yüksek Hızlı Trenden bir tanesi Eskişehir’e 10 kilometre kala elektriğin aniden kesilmesi sonucu yolda kaldı. Tren yolcuları, İstanbul’a ve Eskişehir’e otobüslerle nakledildi. Yüksek Hızlı Tren de Eskişehir garından giden dizel lokomotif tarafından Eskişehir garına çekildi. Yüksek Hızlı Tren yolcuları, elektrik kesintisi nedeniyle 1,5 saat trenin içinde kaldıklarını söyledi.

Eskişehir’de kent içi ulaşımın sağlandığı Estram tramvay sistemi de elektrik kesintisinden olumsuz etkilendi. Elektriğin birden kesilmesi ile tramvaylar yolda kaldı. Özellikle hastaneye giden yolcular, olaya tepki gösterdi. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tramvayın elektrik kesintisi nedeniyle yolda kalması üzerine, acil durum otobüslerini devreye soktu.

MOBESE SİSTEMİ DEVRE DIŞI KALDI

Yine elektrik kesintisi nedeniyle, Eskişehir’deki mobese sistemi devre dışı kaldı. Eskişehir’deki polis ekipleri Emniyet Müdürlüğü’nün haber merkezinin uyarısı üzerine, kent merkezleri ile banka şubelerinin ve bankaların otomatik para çekme makinelerinin çevresinde yoğun önlem aldı.

ESO ÜYELERİNİ UYARDI

Elektrik kesintisi nedeniyle Eskişehir Organize Sanayi Bölgesindeki tüm fabrikalar durdu. Eskişehir Sanayi Odası (ESO) elektrik santralinden fabrikaları besledi. Ancak üretim yapılamadı. Eskişehir Sanayi Odası'nın santralinden verilen elektrik fabrikaların önemli birimlerinde kullanıldı. Üretimde kullanılamadı. ESO, SMS mesajı ile sürekli olarak fabrika yöneticilerine elektrik kesintisi ile bilgi verdi. Aci durum elektriğinin üretimde kullanılmaması istendi.

Editör: TE Bilisim