Türk milletini bölmek için öncelikli bölünme hedefi kimlerdir? Türk milletini bölmek için öncelikli bölünme hedefi kimlerdir?
2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Eskişehir’e gelecek misafirleri korumak amacıyla Eskişehir Emniyet Müdürlüğü tarafından 43 personele eğitim verildi. Yakın koruma, terörist faaliyetler, istihbarat ve silah eğitimi alan personel, kente gelecek üst düzey yöneticilerin güvenliğini sağlayacak.

Eskişehir’in Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilmesi kapsamında, kente gelecek üst düzey devlet büyükleri ve yabancı misyon temsilcilerinin güvenliklerinin daha etkin ve verimli bir şekilde sağlanabilmesi amacıyla 10 günlük eğitim semineri düzenlendi. Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Dairesi Başkanlığı tarafından 'VIP önemli kişileri koruma kursu' kapsamında 8 eğitmen vasıtasıyla 8 ilden gelen 4. sınıf emniyet müdürü, komiser ve başpolis ve polis memurlarından oluşan 43 personele eğitim verildi. Eğitimlerde kursiyerlere, korumanın temel prensiplerinin yanı sıra iletişim, öncü istihbarat çalışması, terörist faaliyetler, şüpheli maddeler, hareketli araçtan atış, tekli ve çoklu atış gibi konularda bilgi verildi.

        Eğitimlerin tamamlanmasının ardından Eskişehir Polis Okulu’nda 43 personel için sertifika töreni düzenlendi. Personele sertifikaları, Eskişehir Emniyet Müdürü Naci Kuru tarafından verildi. 2013 yılı içerisinde Eskişehir ili Türk Dünyası Kültür Başkenti olmasının güvenlik açısından da önemli olduğunu söyleyen Emniyet Müdürü Naci Kuru, verilen eğitimler sayesinde kente gelecek çok sayıda yerli ve yabancı devlet büyüğünün güvenliğinin eğitimli personel sayesinde sağlanacağını belirtti. Kuru, “Böyle bir eğitimin ilimizde düzenlenmesi ve bu eğitimin verilmesi dolayısıyla 10 gün süreyle 43 arkadaşımıza koruma eğitimi verildi. Ben burada eğitim alan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim