Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
Eskişehir'e, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Projesi kapsamında, Türk devletleri ile topluluklarının temsil edileceği 'Türk Dünyası Mahallesi ve Meydanı' kurulacak. Projeyle ilgili çalışmalar başladı.

2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı yönetim kurulu, yeni yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında yönetim kurulu üyelerine bilgi verdi. Nevruz'la birlikte mart ayının sonunda yapılması planlanan 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti açılış töreni için yürütülen teknik hazırlıkları aktaran Vali Koçdemir, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TİKA ve Yunus Emre Enstitüsü gibi ilgili kurum ve kuruluşlarla yıl boyunca ortaklaşa hayata geçirilebilecek çalışma taslaklarını da gündeme getirdi.

Toplantıda, bu yıl mayıs ayında gerçekleşecek Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası etkinliklerinin, Türk Dünyası Kültür Başkentliği kapsamında yapılması ve Somut Olmayan Kültürel Miras Başkentliği çalışmalarının da UNESCO ile koordinasyon içinde yürütülmesi karara bağlandı.

Türk devletleri ile topluluklarının temsil edileceği Türk Dünyası Mahallesi ve Meydanı Projesi için yapılan ön hazırlık çalışmaları, toplantıda ayrıntıları ile ele alınan bir diğer gündem maddesi oldu. Proje için önerilen alternatif alanlar üzerinde fikir alışverişinde bulunan yönetim kurulu, teknik çalışmaları sonuçlandırması amacıyla bir alt komisyon oluşturarak, bu komisyonunun, çalışmasını bir hafta içinde tamamlamasını benimsedi. Vali Koçdemir, Türk devletleri ile topluluklarının temsil edileceği Türk Dünyası Mahallesi ve Meydanı kurulması projesinin başladığını ve en kısa sürede bunun da sonuçlanacağını kaydetti.

ODUNPAZARI’NA KÜLTÜR EVİ

Yönetim kurulu toplantısının gündem maddeleri arasında, Kazan Tatarları başta olmak üzere Eskişehir’de yaşayan göçmen topluluklara tahsis edilecek kültür evleri de yer aldı. Vali Koçdemir'in, 2013 TDKB kapsamında Yunus Emre, Nasrettin Hoca, Şeyh Şücaeddin ve Seyyit Battal Gazi gibi Eskişehir değerlerinin tanıtılacağı bir kültür evi oluşturulması önerisi de yönetim kurulunda kabul gördü. Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, bu amaçla devam eden restorasyon çalışmaları hakkında kurul üyelerine bilgi sundu.

Editör: TE Bilisim