En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz
Eskişehir Valiliği, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) arasında Türk Dünyası Kültür Başkentliği kapsamında yapılacak olan çalışmalara bilimsel destek sağlamak amacıyla protokol imzalandı.

Eskişehir Valiliği’nde gerçekleşen protokol Vali Dr. Kadir Koçdemir ile Türkiye Bilimsel Akademisi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar arasında imzalandı.

Protokolde konuşan Vali Dr. Koçdemir, TÜBA’nın Eskişehir’e Kültür Başkentliği konusunda akademik destek vereceğini söyledi. “Türk dünyasının yaşadığı coğrafyalardaki bilimsel faaliyetlerin koordine edilmesi ve işbirliği yapılmasında bazı sivil toplum örgütlerinin kuruluşuna önderlik edecekler.” diyen Koçdemir, yapılacak çalışmalarda kültür başkentliğini bir zemin olarak değerlendireceklerini kaydetti. Vali Koçdemir şöyle devam etti: “Bu faaliyetlere ayrı bir kıymet ve zenginlik katacak. İlimiz bu işbirliğinden Türk Dünyası’nın kültür mirası ile ilgili araştırma merkezi haline gelecektir. Temelleri şuanda atılmaktadır. Bu ilk desteği TÜBA vermiştir.”

Türkiye Bilimsel Akademisi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar da, Türkiye’nin seçkin bilim insanlarından oluşan bir kurumun Türk dünyasına önemli katkıları olacağına değindi. Acar şöyle konuştu: “Bilimsel anlayışı yaygılaştırmak ve geliştirmeyi amaçlıyoruz. Türkiye’nin daha müreffeh bir ülke olmasına bilim insan ları olarak katkı sağlıyoruz. Türk Dünyası Kültür Başkentliği önemli bir fırsat. Bu değerli etkinliğe akademi olarak elimizden gelen desteği vereceğiz. Türkiye’miz daha da güçlenecek. TÜBA olarak Türk dünyasının insanlığa, bilim ve sanat hayatına katkılarını ortaya çıkaracak çalışmaları yapacağız.”

Editör: TE Bilisim