Türk milliyetçileri yeni anayasa tuzağına karşı birleşmelidir Türk milliyetçileri yeni anayasa tuzağına karşı birleşmelidir
Eskişehir Yöneticiler Derneği (ESYÖNDER) yönetim kurulu üyeleri ve kentte görev yapan çeşitli kurum müdürleri birlikte Kütahya’ya gezi düzenledi. 2 komşu şehrin yöneticilerinin bir araya geldiği programda, bölgenin ve şehirlerin sorunları ele alındı. Yöneticiler, iki kentin ortak çalışmalar yapması için fikir alışverişinde bulundu.

    ESYÖNDER üyeleri gerçekleştirdikleri programda Kütahya Valisi Kenan Çiftçi’yi konağında ziyaret etti. Eskişehirli yöneticileri Kütahya’da görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Kenan Çiftçi, Eskişehir’le Kütahya’nın birbirlerine en yakın 2 komşu il olduğunu belirtti. Kütahya’yı görsel bir sunumla misafirlere anlatan Vali Çiftçi, ilde 2011 yılının başında göreve başladığını dile getirerek, “Kütahya’nın iyi tanıtılması ve daha fazla turist gelmesi için yoğun bir gayret gösteriyoruz. Bu bakımdan son iki yılda gelen turist sayısı iki kat artarak 400 bine ulaştı. Eskişehir’in önemli gelişmeler gösteren bir şehir olduğunu gözlemliyoruz. Bu bakımdan Eskişehir’le daha fazla işbirliği içinde olmayı arzu ediyoruz.” dedi.

    Kütahya’nın güçlü bir tarihi birikime sahip olduğunu anlatan Çitfçi, bunun yeterince bilinmediğine dikkat çekerek, “Kütahya, farklı beyliklere uzun yıllar başkentlik yapmış. Osmanlı’ya Padişah ve şehzade yetiştiren bir geçmişe sahip. Dünya çapında çini ve seramik sanatının önemli bir merkezi konumunda bulunuyor. Çinisi, çeşmesi ve çınarlarıyla her zaman gezilip görülecek güzel bir şehir.” ifadelerini kullandı.

    Kenti tanıtmak için tanıtım çalışmaları yaptıklarına değinen Vali Çiftçi, “Eskişehir halkının ilimiz şifalı kaplıcalarından daha fazla faydalanmasını arzu ediyoruz. İlimizin güzel tarihi mekanları mevcut. Özellikle Germiyan sokağı, Çini Müzesi ve Ulu Cami en çok ziyaret edilen mekanlar arasında yer alıyor. Şehrin daha iyi tanıtılması için her yıl bir tema seçiyoruz. Geçen yıl ki temamız ‘Evliya Çelebi’ iken, bu yıl ki temayı ‘termal’ olarak seçtik.” şeklinde konuştu.

    ESYÖNDER Başkanı Dr. Halil Çankaya da, kendilerini ağırlayıp ilin tanıtımını yapan Vali Kenan Çiftçi’ye teşekkür ederek, “Kütahya, Eskişehir’e yakın tarihi yapısı ve geçmiş kültürü güçlü bir il. Kaplıca’dan kayak turizmine, çini ve porselenden, yer altı zenginliklerine kadar güçlü bir birikime sahip. Gezilmeye ve görülmeye değer güzel bir şehir. Buraya misafir olmaktan büyük bir onur duyduk. Sayın Valimize, İl Kültür ve Turizm müdürümüze bize gösterdikleri yakın ilgiden dolayı çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

    Vali Konağı’ndan ayrıldıktan sonra, Kütahya’nın tarihi ve turistik yapılarını gezen Eskişehirli yöneticiler, 2 şehir arasındaki işbirliğinin her alanda arttırılması gerektiğine değindi.

Editör: TE Bilisim