Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB), Şekerbank ile ‘Üreten Paket’ protokolü imzaladı. Bankacılık işlemlerinde yüzde 50’ye, kredi faizlerinde ise yüzde 20’ye varan oranlarda indirim avantajı sağlayan ‘üreten paket’ esnaf ve küçük işletmelere 60 aya varan vade ve yüzde 1.19 faizli cazip krediler sunacak.

    Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Garanti Bankası’ndan sonra Şekerbank ile de kredi protokolü imzaladı. ‘Üreten paket’ adı verilen ve esnaf ile küçük işletmelere avantaj sağlayan protokole göre bankacılık işlemlerinde yüzde 50’ye, kredi faizlerinde ise yüzde 20’ye varan oranlarda indirim yapılacak.

    Esnaf ve küçük işletmelerin bu imkândan yararlanabilmesi için Esnaf Sarayı’nda ESOB Başkanı Rasim Fırat, yönetim kurulu üyeleri, Şekerbank Doğu Anadolu Bölge Müdürü Bülent Hamitoğlu ve Erzurum Şube Müdürü Erdem Tükenmez’in katıldığı imza töreni düzenlendi. 400 bine yakın esnafı kucaklayan bir banka olduklarını söyleyen Şekerbank Doğu Anadolu Bölge Müdürü Bülent Hamitoğlu, banka olarak oluşturdukları ‘Kapımız esnafa açık’ platformu hakkında bilgi verdi. Hamitoğlu, her ayın 15’inde ülke genelinde ‘Esnafın günü’ ilan edildiğini belirterek, “Esnafımızın kapısı hep açık kalsın diye tüm kamuoyuna bir çağrıda bulunuyoruz. Her ayın 15’inde mahallenizin esnafından alışveriş yapın diyoruz.” dedi.

    Şekerbank’a başlattığı kampanya için teşekkür eden ESOB Başkanı Rasim Fırat ise ekonominin can damarı olan esnaf ve küçük işletmelere yapılacak her türlü desteğin ülke ekonomisine ivme kazandıracağını kaydetti. Başkan Fırat, üretimin refah düzeyinin artması ve kalkınmanın en büyük itici gücü olduğunu anımsattı.

Editör: TE Bilisim