Avrupa'yı sarsan at eti skandalı Türkiye'ye de sıçradı. Korkunç haberin adresi Adapazarı'nda bir pide salonu...

Adapazrı'nda pide salonunda yapılan denetimde alınan numunelerde at ve eşek etine rastlandı.

Dükkanın işletmecileri R.C. ve R.C., savcılıktaki ifadelerinde etleri N.T.'ye ait kasaptan aldıklarını söyleyerek fatura ibraz etti.

Nasıl iyi yönetiliyor muyuz? Nasıl iyi yönetiliyor muyuz?

N.T. ise söz konusu faturanın karşılığında et vermediğini öne sürdü. Üç zanlı hakkında, bozulmuş ve değiştirilmiş gıda ticareti yapmak suçundan, 1 yıl 4 aydan 6,5 yıla kadar hapis cezası ve bin 500 güne kadar adlî para cezası talepleriyle dava açıldı.

ŞİŞ KEBAPTA AT ETİ ÇIKTI

Başkent Viyana’nın Ottakring semtinde faaliyet gösteren Lilla Gastronomie KG adlı bir firmanın ürünlerinde at eti tespit edildiği duyuruldu. Dana etinden yapılmış dondurulmuş şiş kebap ürünlerinde yüzde 27 oranında at etine rastlandığı belirtildi. Bu firmanın et ürünlerini komşu ülke Slovakya’dan ithal ettiği öğrenildi.

Karnten eyaletinde yapılan kontrollerde ise “Kärntner Hauswürstl“ ve “Lavanttaler Bauernwurst“ adlı firmanın ürünlerinde at etine rastlandığı açıklandı. Bakanlık yetkilileri söz konusu ürünlerin toplatılmaya başlandığını duyurdular.

DÖNERDE AT VE DOMUZ ETİ ÇIKMIŞTI

Almanya'nın Leipzig ve Berlin kentlerinde yirmi dönerciden alınan numunelerden birinde at 
etine, üçünde de domuz etine rastlandı. Alman özel televizyon kanalı RTL tarafından Ürün Kalitesi Enstitüsü ifp'ye yaptırılan araştırmanın sonuçlarına göre bir numunede yüzde 1 oranında at eti tespit edilirken, üç numunede de yüzde 7'ye varan oranlarda domuz eti bulundu.

Almanya'da tüm süpermarket zincirlerini saran skandal nedeniyle çok sayıda şüpheli ürün raflardan kaldırılırken, skandalın boyutları tam olarak kestirilemiyor. Almanya Tarım ve Tüketiciyi Koruma Bakanı Ilse Aigner Bild am Sonntag gazetesine konuk yazar olarak yazdığı makalede gıda endüstrisinin imajının kalıcı bir biçimde zarar gördüğünü belirterek, "Kaybolan güveni geri kazanmak hiç kolay olmayacak" ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilisim