Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
Adana'da 18 etüd merkezinin kapısına kilit vuruldu. Milli Eğitim İl Müdürlüğü, polis ve zabıta ekipleri ile birlikte öğrencilerin öğrenim gördüğü bir etüd merkezini kapattı. Öğrenciler, kapatma kararına, 'Eğitim hakkımız elimizden alınıyor' diye tepki gösterdi. Etüd merkezi sahibi Fethi Süren, öğrencilerin mağdur edildiğini belirterek, kapatma kararının haziran ayına kadar uzatılmasını istedi.

Merkez Çukurova ilçesi Güzelyayı Mahallesi'ndeki etüd merkezi, valilik kararı ile süresiz kapatıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, polis ve zabıta ekipleri ile öğle saatlerinde merkeze geldi. Ekipler, etüd merkezi sahibi Fethi Süren'e kararı tebliğ edip, öğrencilerin merkez dışına çıkardı ve merkezi mühürledi. Süren, 2 ay önce kendilerine bir yazı geldiğini, bunun üzerine Vali Mustafa Büyük'ü ziyaret ederek, öğrencilerin mağdur olmaması için haziran ayına kadar izin verilmesini istediklerini söyledi. Süren, "Şu an gelip kapattılar. Tüm etüd merkezleri Maliye'ye bağlı. Milli Eğitim'e bağlı olmamıza rağmen kapattılar. Vergimizi veriyoruz hocalarımızın sigortalarını yaptırıyoruz. Demek ki biz yanlış yapıyormuşuz. Bu öğrencilerin sonu ne olacak. Bu merkezler yıl sonuna kadar açık kalsa ne olacak. Bu kapanmayla ne olacak. Neden bizi kapatıyorlar." dedi.

Öğrenciler ise okumak istediklerini belirterek, şunları kaydetti: "Hepimiz okumak istiyoruz. İstediklerini bir anlasak. Devletin memuru, valilik çalışanları geldi. Devlet memurunun yaptıkları ayrı bir skandal. Öğrenciyiz diyoruz konuşma hakkımızı kullanıyoruz. Üzerimize yürüyorlar. Sanki vatan hainiymişiz gibi. Bir polis memuru da 'üstümdeki üniformayı çıkarayım gel seninle şöyle gidelim' diyor. Ne yapacaksan yapalım gibi konuşmalarda bulundu. Bu kadar öğrenci ne yapacak."

Eğitim hakkının elinden alındığını anlatan başka bir öğrenci ise şöyle dedi: "Bu vatana, millete nasıl hayırlı evlat olabiliriz. Ayrıca hocalarımıza yapılan hakaretler var. Okumaya geliyorum. Burada bize suç işlemeyi öğretmiyorlar. Eğitim veriyorlar, insan olmayı, derslerimizde başarılı olmayı öğretiyorlar. Sınava 30 gün kalmış benim elimden geleceğimi alıyorlar. Kimin ne hakkı var benim elimden geleceğimi almaya. Bir iş yapılacaksa bunun doğru dürüst yapılması lazım."

Başka bir etüd merkezi yetkilisi Özgür Akdağ ise Adana'da 10 bin dolayında öğrencinin mağdur olacağını belirterek, vali beyin durumu değerlendireceğini söylemesine rağmen yapılanın birbiriyle çeliştiğini bildirdi. Akdağ, "Haziran'a kadar müsaade edileceği yönünde bir karar çıkmasını bekliyorduk. Öğrenciler ağlamaklı durumda onlara yazık değil mi." dedi.

Editör: TE Bilisim