Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı
Eskişehir'de iki üniversiteli, ildeki öğrencilerin evcil hayvanları sahiplenmesi ve bakıma muhtaç hayvanlara yeni sahipler bulmak için sosyal medyada bir grup kurdu. Üniversite öğrencilerinin, sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta kurdukları 'Eskişehir Evcil Hayvan' isimli sayfa, şehirdeki üniversitelilerin hayvanları sahiplenmesini sağlıyor. Komisyon alınmayan ve hayvan satışının yasak olduğu sanal âlemdeki evcil hayvan sayfasına, öğrenciler büyük ilgi gösteriyor. 2 bin 500’ün üzerinde üyesi bulunan sayfada, evcil hayvanların özellikleri paylaşılarak, onlara yeni sahipler kazandırılması sağlanıyor.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde okuyan iki öğrenci, arkadaşlarının, hevesle aldığı köpeğine bakamayacağını anlaması üzerine internet üzerinden bir duyuru sayfası kurmaya karar verdi. Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden ‘Eskişehir Evcil Hayvan’ isminde bir grup kuran öğrenciler, arkadaşlarının vermek istediği evcil hayvana yeni bir sahip buldu. Eskişehirli üniversite öğrencilerinin kısa sürede ilgi gösterdiği grup, hayvan severlerin buluşma noktası halinde geldi. Eskişehir Evcil Hayvan grubunda vatandaşlar, istediği hayvanın özelliklerini paylaşabiliyor. Grupta; bakıma muhtaç hayvanlara yeni sahipler bulunması, birden fazla yavrusu olan hayvanların yavrularının sahiplendirilmesi üyeler tarafından gerçekleştiriliyor. Ayrıca grupta, tatil dönemlerinde evlerine giden üniversite öğrencileri de evcil hayvanlarına belirli bir süreliğine bakabilecek sahipler bulabiliyor. Grubun en önemli özelliklerinden biri ise grupta hayvan satışının yasak olması. Hiçbir komisyonun alınmadığı grupta, sahipsiz hayvanları yeni yuvalar bulunması amaçlanıyor.

Hayvanların sahiplendirilmesi aşamasında, grubun yöneticileri olarak insanları ortak platformda buluşturmayı amaçladıklarını belirten projenin mimarı Kemal Bozkurt, “Hayvanını sahiplendirmek isteyen kişi ilan bırakıyor ve sahiplenmek isteyen kişi ile iletişim kurarak kendi aralarında hayvanın sahiplendirilmesini sağlamaktalar.” dedi.

Grubun ticari bir amacı bulunmadığının altını çizen Bozkurt, hayvanları maddi bir varlık değil, bir hayat arkadaşı olarak gördüklerini söyledi. Yaklaşık 6 ay önce kurulan grubun öğrenciler tarafından büyük ilgi gördüğünü belirten Bülent Vatansever ise bugüne kadar onlarca hayvanı yeni sahipleriyle buluşturduklarını söyledi. "Eskişehir’de yaşayan öğrencileri ve yerel halkı bu bilinçaltında buluşturarak, sokakta yaşayan, yaşamaya mahkûm edilen hayvanların birer yuvaya kavuşmalarına sağlamak istiyoruz.” diyen Vatansever, toplumda hayvanların birer eğlence aracı oyuncak değil, onların hayatın birer parçası olduğunu aşılamak istediklerini ifade etti.

Grup sayesinde evcil hayvan sahiplenen Adem Kaya da yıllardır istediği Golden cinsi köpeğe kavuştuğunu söyledi. “Grup sayfasında dolaşırken, tam aradığım köpeğin bakıma muhtaç olduğunu öğrendim. Sahibiyle iletişime geçerek köpeği aldım. Şimdi çok mutluyuz. Siteyi kurarak hayvanların mağdur olmasını engelleyen arkadaşlara teşekkür ediyorum.” diye ifade etti.


Editör: TE Bilisim