Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Yatağa bağımlı ve kronik hastalığı olan hastaların sağlık hizmetlerinin evde yapılmasıyla ilgili çalıştay düzenlendi. Çalıştayda, ilk aşamada 50 ekip kurulduğu ve hizmet sayesinde 20 bin hastaya ulaşılıp 75 bin hasta ziyareti yapıldığı açıklandı.

İstanbul Sağlık Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle, ‘Evde sağlık hizmetleri İstanbul Çalıştayı’ Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapıldı. Çalıştaya, İstanbul Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. İlyas Bozkurt, İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Taşdemir, İBB Sağlık İşleri Daire Başkanı Ömer Akçıl ve çok sayıda doktor katıldı.

Evde sağlık hizmetleriyle ilgili konuşma yapan Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, “Evde Sağlık Hizmetleri kavramından açıkçası ben en başta uzaktım. Nasıl bir işin içine gerdiğimizi ben tabloyu görünce anladım. Tabloda bir kısım dramların yaşandığı bir hasta grubuyla karşı karşıya kalan bir sağlık hizmeti olduğunu sonradan anladım. Aile hekimliği çok popülerken birden bu konu çıktı karşımıza ve bunun Sağlık Bakanlığı’nın işi olduğunu anladık. Ve ardından çok hızlı bir şekilde ilk ekipleri kuruldu. Adaptasyon sağlanıp eğitim araştırma ve devlet hastaneleri ağılıklı olarak 50 ekip kuruldu.” dedi.

‘EVDE SAĞLIK HİZMETİYLE 20 BİN HASTAYA ULAŞTIK’

Çalıştay sonrası, süreçle ilgili yaşanan sorunları belirlemek istediklerini söyleyen İl Sağlık Müdürü Yardımcısı İlyas Bozkurt, “Bu çalıştayda, süreçle ilgili birimler anlamında yaşadığımız sorunları çözmeyi amaçlıyoruz. İleriye dönük mevzuatla alakalı varsa açık noktaları burada tartışıp bir rapor halinde Sağlık Bakanlığı’na sunmayı düşünüyoruz. Kamu hastaneleri ayağı İstanbul’da 2011 yılında başlandı fakat İBB bu hizmeti 2002 yılından itibaren evde bakım hizmeti adı altında yürütüyordu. Sağlıkla alakalı kısmını biz tamamlıyoruz. 2012 yılında bu hizmet ile 20 bin aktif hastaya ulaştık. Bu hastalara 75 bin kez ziyarette bulunduk ve ziyaretlerin sonunda 150 binden fazla işlem yapmış bulunuyoruz. Bu noktada aile hekimliği de evde sağlık hizmetlerinin olmazsa olmazlarından bir tanesidir.” açıklamalarına bulundu.

Editör: TE Bilisim