Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Erzurum'da hırsız girmesinden bıkan bir kişi, caydırıcı ve korkutucu olsun diye dış kapısının üzerine, "Evde ziyaret var" yazdı. Şehir dönüşümü yapılan eski mahallelerden, Yakutiye ilçesi Sultan Melik Mahallesi'nde, Erzurum Sokak'taki kerpiçten yapılmış iki katlı evin kapısındaki yazı, görenleri şaşırtıyor.

Büyükbabasına ait 118 yıllık eve birçok kere hırsızların bahçe kapısından girmesi üzerine sahibi Savaş Uğraş, korkutmak amacıyla kapıya, siyah yağlı boyayla "Evde ziyaret var" yazdı. Dört ay önce yazdığını ve o tarihten beri hırsız girmediğini belirten Uğraş, "Babaannem, küçüklüğümüzde evde yatır bulunduğunu söylerdi. Biz de korkardık. Ata dede evimizi, kentsel dönüşüm nedeniyle boşalttık ancak buna rağmen evimize hırsızlar girmeye devam etti. Hırsızları korkutmak, caydırıcılık amacıyla evimin kapısına, 'Evde ziyaret var' ibaresini yazdım. Dört aydır eve hırsız girmedi." dedi.

Komşuları ise yazıyı önce şaşkınlıkla karşıladıklarını belirterek, "Kırk yıllık kapı komşusuyuz. Evde ziyaret olduğunu bilmiyorduk. Savaş, kapıya evde ziyaret olduğunu yazınca şaşırdık ancak sonradan hırsızları korkutma amaçlı olduğunu anlayınca şaşkınlığımız geçti." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim