Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!
Yozgat’ın Sarıkaya ilçesine bağlı Karaelli köyünde evi yanan Can, ailesi yetkililerinden yardım istiyor.

    Can, ailesinin ilköğretim okulu 3. sınıfa giden oğullarının evde yalnız kaldığı sırada piknik tüpüyle yumurta pişirmeye kalkması evin yanmasına neden oldu. Evle birlikte eşyaları da yanan Can ailesi, komşuları ve köy muhtarının yardımıyla yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.

    Evi yanan Fevzi Can, yangında evle birlikte bütün eşyalarının yandığını belirterek, "Hiçbir şeyimizi kurtaramadık. Tek tesellimiz can kaybımızın olmayışı. Şuan her şeye ihtiyacımız var. Komşularımızın yardımları ile hayatımızı devam ettirmeye çalışıyoruz. Çok sıkıntı içerisindeyiz. Devlet yetkililerimizden yardım istiyoruz." dedi.

    Kareli Köyü Muhtarı İsmail Güngören de ailenin evinin yanmasıyla çok sıkıntı çektiklerini belirtti. Güngören, "Can, ailesinin biran önce evinin yapılması gerekiyor. Biz elimizden geldiğince yardım yapmaya çalışıyoruz. Fakat bizimde imkanlarımız belli. Ancak yiyecek yardımında bulunabiliyoruz. Oysa ailenin pek çok eksiği var. Sıfırdan bir ev ve içinin eşyası olması gerekiyor. Şuan hava yağışlı geçiyor. Bu soğuk havada bu aile tek göz bir odada 6 kişi yaşamaya çalışıyor. Kaymakamlığımıza başvurduk. Sağ olsun kaymakamımız yardımcı olacaklarını söylediler. Bizde onu bekliyoruz. Ailenin maddi açıdan pek bir geliri yok. Sadece babalarının yaşlılık aylığı ile geçinmeye çalışıyorlar. Hayırsever vatandaşlarımızdan da ailemize yardım etmelerini istiyoruz." diye konuştu.

    Sarıkaya Kızılay Şube Başkanı Doğan Çiftçi de aileyi ziyaret ederek giysi ve gıda yardımında bulundu. Çiftçi, "Ailemize geçmiş olsun diliyorum. Tek tesellimiz can kaybının yaşanmamasıdır. Ailemiz şuan mağdur durumda ve yanan evi harabeye dönmüş. Biz imkanlarımız dahilinde ailemize yardımcı olmaya çalışacağız. Fakat herkesin hayırseverlerin ailemize sahip çıkması yardım etmesi gerekir." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim