Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
Kayseri’de hastalıklar ve aşırı kilo alımına bağlı olarak yürüyemeyen 43 yaşındaki Ayla Özkulak, kendisine evde bakım aylığı bağlanması ve dışarıya çıkabilmek için de akülü tekerlekli sandalye istiyor.

Zümrüt Mahallesi’nde oturan Ayla ve İbrahim Suat Özkulak (62) çifti, hastalıklar nedeniyle zor günler geçiriyor. 15 yıllık evli çiftin hayatı Ayla Özkulak’ın aşırı kilo alımına bağlı olarak yürüyemez hale gelmesiyle alt üst oldu. 165 kiloyu aşan Özkulak, kalça çıkığı, nefes darlığı, kalp yetmezliği, şeker, tansiyon ve böbrek yetmezliği hastalıklarına yakalandı. Hastalıklarına bağlı olarak sürekli ilaç kullanan ve makineye bağlı yaşayan Özkulak, uzun zamandır yürüyemiyor. Koltuk değneği kullanan Özkulak’ın yüzde 90 iş göremez raporu bulunuyor. Mutfak ve temizlik işlerini eşi Suat Özkulak yapıyor.

“Hastalıklar ve evin dışına çıkamamak psikolojimi bozdu” diyen Özkulak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve devlet büyüklerinden kendisine yardım edilmesini istedi. Yaşadıkların gözyaşları arasında anlatan Özkulak, kalça çıkığı rahatsızlığı için ameliyat masasına yattığını, ancak diğer hastalıklar nedeniyle ameliyatın gerçekleşmediğini aktardı. Koltuk değnekleriyle en fazla evin kapısına kadar çıkabildiğini belirten Özkulak, “Hiçbir iş yapamıyorum. Allah rızası için bana yardım edilmesini istiyorum. Özürlü aylığı bağlasınlar. Ayrıca dışarıya çıkabilmem için akülü araba versinler.” şeklinde konuştu.

EMEKLİ AYLIĞI YETMİYOR

Ayla Özkulak’ın işçi emeklisi olan eşi Suat Özkulak’ın 750 lira emekli aylığı, ev masrafları ve tedavi giderlerine yetmiyor. Oturdukları evin kira olduğunu belirten koca Özkulak, emekli oldukları için yardım taleplerinin geri çevrildiğini söyledi. Özkulak, “Eşime bakmak zorunda olduğumdan çalışamıyorum. Emekli maaşımız da yetmiyor. Bize sahip çıksınlar.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim