Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı! Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı!
 17 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazetede 671 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 3. maddesinde Türk Silahlı Kuvvetlerine bir yenilik getirildi.

Artık Yabancı Pilotlar da Türk Hava Kuvvetlerine alınabilecek!

Vatandaşlarımız bu gelişmeye hiç bir anlam veremedi.

Günümüzde bir ülkenin savunulması için hayati öneme sahip olan Hava Kuvvetlerimizde, nasıl yabancı uyruklu bir pilot istihdam edilir? Milyarlarca Liralık Savaş makinelerimiz nasıl Türk olmayan birinin emrine verilebilir?

Daha kendi içimizdeki hainlerin 15 Temmuz 2016 gecesi milletimize yaşattıkları ortadayken, Türk Milleti ile hiç bir bağı olmayan insanların emrine savaş uçaklarımız nasıl verilir? Bunu nasıl açıklayabiliriz?

FETÖ'cü çetenin öncelikle Hava Kuvvetlerimize sızması tesadüf değildi. Şimdi artık başka ülkeler de sızabilecek.

KHK'daki bu düzenlemeye ilişkin tepkiler çığ gibi yükselmektedir. Milletimiz düzenlemeyi hiç bir akılla izah edememektedir. 

TARTIŞMA:


Konu hassas bir konu olduğu için, sorumlu habercilik gereği konu üzerindeki tartışmalara da yer vermek gerekiyor:

İki görüş var:

1- KHK'da düzenlenen "Dış Kaynak" ifadesi, sadece askeri okulların dışından gelenleri kapsıyor. Dolayısıyla yabancı pilotların alınacağını söylemek haksızlık olur.

2-  Askeri Okullar dışındaki fakülteler de "Dış kaynak" değil, bizzat 926 sayılı Kanunun 11. maddesinde ifade edildiği gibi "Kaynak" tır. Zaten daha önce kaynak olduğu ifade edilmiş kurumların "Dış Kaynak" olmayacağı açıktır. Dolayısıyla "Dış Kaynak" ifadesi bunların dışındaki kaynakları ifade etmektedir.

Konuyu dün akşamki haber bülteninde ilk dile getiren, Fatih Portakal'dır.

Eğer, Kanun Hükmünde Kararnamenin hukuk diliyle yazımını gerçekleştirenler, kasıtlarının "yabancı pilot" olmadığını iddia ediyorlarsa, bunu bir ek olarak Kararnameye ilave etmek mecburiyetindedirler. Aksi halde bu şekliyle yoruma açık olacak ve sakıncalı şeklini muhafaza edecektir.

İlgilenenlerin kendi kararlarını verebilmeleri için 671 sayılı KHK ile 926 Sayılı Kanun linklerimiz aşağıdadır:

www.memurlar.net/haber/605571/


http://www.ekanun.net/926-sayili-kanun/index.html


(Haberalp Özel)




Editör: TE Bilisim