Nasıl iyi yönetiliyor muyuz? Nasıl iyi yönetiliyor muyuz?
Adana'da 'büyü bozma' bahanesiyle girdikleri evde dolandırıcılık ve hırsızlık yapan ikisi kadın 4 kişiyi, araçlarının jantı ele verdi.
'Evinizde büyü var' diyerek girdikleri evden 8 bin TL tutarında ziynet eşyası çaldıkları iddiasıyla yakalanan kadınlardan biri, adliyeye sevk edilirken kendisine soru soran gazeteciye terlik fırlattı.

İddiaya göre, 10 Ocak tarihinde, Seher A. (44) ile Türkan M. (60) merkez Yüreğir ilçesi 3023 Sokak'ta ikamet eden Güldane Akgül isimli kadının evine büyü bozma bahanesiyle girdi. Kendilerini falcı olarak tanıtan iki kadın 'Evinizde büyü var' dedikleri Akgül’den evdeki değerli eşyaları getirmesini istedi. 'Büyüyü bozmak için ziynet eşyalarını okumamız gerek' diyen falcılar, Akgül'ün getirdiği yaklaşık 8 bin TL değerindeki 4 adet Adana burması olarak tabir edilen altın bilezik, bir çeyrek altın, bir çift altın küpeyi alarak evden çıktı. Kadınlar, dışarıda otomobil ile bekleyen ve çete başı olduğu iddia edilen Ferhat C. (37) ve İsmet E. (39) ile birlikte kaçtı.

        Akgül'ün ihbarı üzerine mahalledeki güvenlik kameralarını inceleyen polis, plakası olmayan otomobilin jantının farklı olmasından yola çıkarak, aracı Sarıçam ilçesi Beyceli Mahallesi'nde buldu. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri şahısların evinde yaptığı aramada çalınan altınları bir çantanın içinde bulundu. Bunun üzerine şahıslar gözaltına alındı.

        Adana Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek ifadesi alınan 4 şahıs, adliyeye sevk edildi. Bu sırada Seher A., bir gazetecinin "Fal bakmayı biliyor musunuz?" sorusuna sinirlenerek ayağından çıkarttığı terliği fırlattı. Polisler tarafından sakinleştirilen kadın, daha sonra otomobile bindirilerek adliyeye götürüldü.

        Zanlıların İzmir ve Konya’dan geldikleri belirlenirken, 2011 yılında da fal bakma bahanesiyle girdikleri Fatma Balcı isimli bir kadının evinden de 7 bin TL tutarında altın çaldıkları ifade edildi. Zanlıların Türkiye’yi dolaşarak büyü bozma ve fal bakma bahanesiyle dolandırıcılık yaptıkları öğrenildi.

Editör: TE Bilisim