Gümüşhaneliler başta olmak üzere Trabzon ve bölgedeki diğer illerinde bir asırdır beklediği Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu Projesini görmezden gelerek demiryolu için alternatif güzergah çalışmalarının yapılmasının kabul edilemez olduğunu belirten Gümüşhane Ticaret Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, eğer bir demiryolu hattı çalışması yapılacaksa bunun bir asırdır beklenen Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu Projesi olması gerektiğini söyledi.

Proje hazırlama ihalesinin yapıldığını öğrendiğimiz ve proje çalışması için beklediğimiz Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu Projesi için yürütülen lobi çalışmaları ve farklı girişimler neticesinde alternatif hatlar için çalışmalara başlanılmasının bölge halkını fazlasıyla üzdüğünü belirten GTSO Başkanı Akçay; ''Bölgenin kalkınması için en önemli yatırım olan ve bir asırdır mücadelesini verdiğimiz Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu Projesi için proje hazırlama ihalesinin ve etüt proje çalışmalarının yapıldığını biliyoruz. Bizler bölgemiz ve ülkemiz için en rantabl olan Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu Projesi beklerken birden bire Ulaştırma Bakanlığı, Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü'nün 27 Şubat 2020 tarih ve 405744 sayılı yazısı ile Erzurum (Aşkale)-Rize (İyidere) Demiryolu Projesi için çalışmalara başlandığını, Erzurum (Aşkale)-Rize (İyidere) Demiryolu Projesi için güzergah üzerinde bulunan belediyelere görüş sorduğunu ve proje çalışmalarına başlandığını öğreniyoruz.

'ÖNCELİK BÖLGENİN KALKINMASI İÇİN EN FAYDALI PROJEDE OLMALIDIR'

Biz bölgemizin kalkınması için hiçbir çalışmaya karşı değiliz. Elbet diğer güzergahlarda ihtiyaçlar doğrultusunda yapılmalı. Ancak bir asırdır beklenen ve bölgenin kalkınması için yapılan çalışmalarda bölge için en önemli ve faydalı güzergah görülen Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu Projesinden önce alternatif güzergahlar için çeşitli çalışmaların yürütülmesi bizleri fazlasıyla üzmektedir. Bizler her zaman öncelikli yatırımın bölgenin kalkınması için faydalı olan yatırım projesinde olması görüşündeyiz. Sürekli karar değiştirerek ve farklı söylemlerle hareket ederek zaman kaybediyoruz. Fakat iş dünyasının  kaybedecek zamanı yok. Daha öncede belirttiğim gibi alternatif güzergah çalışmalarına başlanılması yalnız biz düşüncesi ile hareket edilen görüşün ortaya çıkardığı girişimlerdir. Bizler sadece ili değil bölgesi ile zengin olmak istiyoruz.'

Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..

'BÖLGE İÇİN VAZGEÇİLMEZ ÖNEME SAHİP OLAN ERZİNCAN-GÜMÜŞHANE-TRABZON DEMİRYOLU PROJESİNİN HAYATA GEÇİRİLMESİNİ BEKLİYORUZ

Gümüşhaneliler başta olmak üzere, Trabzon ve içinde bulunduğu tüm Doğu Karadeniz'e  hizmet edecek olan ve bir asırdır beklediğimiz Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu Projesinin hayata geçirilmesi için gerekli çalışmaların yapılamasını istiyoruz ve Gümüşhane iş dünyası olarak da bu çalışmaları yakından takip edeceğimizi belirtmek istiyorum.

Kaynak: gumushanetso.org.tr

Editör: TE Bilisim