Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe! Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe!
Antalya’da Akdeniz Çevre Diyalog Derneği (ASÇED) tarafından bu yıl 7.’si düzenlenecek bahar şenliğine bir günde 7 bin kişinin katılması bekleniyor. Doktor, diş hekimi, eczacı, hemşire, mühendis, muhasebeci, işçi ve ev hanımı, yaklaşık bin bayanın organize ettiği şenlik, 20-24 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek.

Antalya’da gönüllü hanımlar tarafından 2002 yılında kurulan ve çeşitli kültürel, sosyal aktiviteler gerçekleştiren ASÇED, her yıl geleneksel olarak bahar şenliği düzenliyor. Nevbahar Memurlar Derneği, Çalışan Kadınlar Derneği, Eğitim Gönüllüleri Derneği, Antalya Kültürlerarası Diyalog Merkezi (AKDİM), Sağlık Hizmetleri Derneği (SAHİDER), Antalya Hayır ve Din Hizmeti Mensupları Derneği (AHDİMDER) ile ortak gerçekleştirilen organizasyon, 20 Nisan Cumartesi günü başlıyor. Dört gün devam edecek şenlik, Meltem semtinde Milli Eğitim Müdürlüğü karşısındaki Muratpaşa Lisesi’nin yanındaki alanda gerçekleştirilecek.

Şenlik alanında kurulacak standlarda çeyiz, gıda, giyim ve hediyelik eşya reyonlarının yanı sıra 'Kutsal Emanetler' çadırı olacak. Sakal-ı Şerif ve birçok kutsal emanet fotoğrafının sergileneceği çadır, saat 10.00-18.00 arası ziyaret edilebilecek. Sosyal ve kültürel aktivitelerin de yapılacağı organizasyonda bilgi yarışmaları, Kutlu Doğum programları ve ödül törenleri de düzenlenecek. Ayrıca, her yıl ekranların sevilen yüzlerinin yer aldığı etkinlik kapsamında, cumartesi saa 18.00'de Mustafa Cihat ve pazar Turgay Başyayla saat 15.00’de konser verecek. Şenlik alanında küçük çocuklar için de balon park, çocuk gösterileri yer alacak.

'Sizin en hayırlınız insanlığa faydalı olanınızdır' düsturuna dayanarak çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını belirten ASÇED Başkanı Süleyman Boz, şenliğe gönüllü bayanların aylardır hazırlandığını söyledi. 7 yıldır geleneksel hale gelen bahar şenliği etkinliğinde farklı meslek gruplarını buluşturduklarını kaydeden Boz, “Bayanlar, aralarında işbölümü yaptı. Kimi mantı, kimi erişte, kimi de çeyiz yaptı. Kaynaşma, birlik, beraberlik duygusunun gelişimine katkı sağlayan şenliğin geliriyle de öğrencilerimize burs veriyoruz. Önümüzdeki yıllarda gönüllü üyelerimizin artmasını hedefliyoruz.” diye konuştu.

Yaklaşık dört yıldır bahar şenliği etkinliklerinde görev alan diş hekimi Emine Tufan, söz konusu organizasyonu, ‘yardımlaşma duygusunun resmedilmiş hali’ olarak tarif ediyor. Hemen hemen her meslek ve yaş grubundan kişilerin bir araya geldiği etkinlik alanındaki manzaradan çok etkinlendiğini ifade eden Tufan, “Görevli arkadaşların hepsi, mesleği ne olursa olsun doktor, mühendis, ev hanımı demeden hayır için çalışıyor. Adeta hayırda yarışan panayırı gibi oluyor şenlik alanı. Bu güzelliğe tüm Antalyalıların şahit olmasını isterim.” şeklinde konuştu.

Kendi evinde pişirdiklerini başkalarıyla paylaşmanın çok güzel bir duygu olduğunu aktaran ev hanımı Arzu Sönmez (40) de “Yaklaşık 10 yıldır çeşitli kermeslere 6 yıldır da bahar şenliklerine katılıyorum. Evde pişirdiklerimin hayır için satılmasından çok mutlu oluyorum.” dedi.


Editör: TE Bilisim